Zorgpersoneel krijgt 400 biertjes als beloning voor inzet in coronatijd

Al het zorgpersoneel krijgt dit najaar een bonus van duizend ekkies vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Netto, welteverstaan. Dat hebben Hugo de Jonge en Martin van Rijn zojuist bekendgemaakt.

Omgerekend is die €1000 zo’n 400 biertjes, 1123 broodjes bapao, 36 uur in een Greenjoy bootje of 74 maanden Swapfiets waard. Prima extraatje dus voor de mensen die de afgelopen maanden voor onze gezondheid hebben gestreden.

Het plan om al het zorgpersoneel een dik extraatje te geven lag er al een tijdje, zelfs de Tweede Kamer had al ingestemd. Maar nu is de deal done en komen de zorgministers met de concrete invulling van de eenmalige beloning. 

‘Buitengewone prestatie’

oproep ziekenhuis friesland

Minister De Jonge in een kamerbrief: ‘Zorgverleners hebben de afgelopen maanden een buitengewone prestatie geleverd en overigens nog steeds leveren.’

Echter zijn er ook kritische geluiden te horen. De afgelopen jaren is er immers ook bezuinigd op zorg en de oppositie voert al weken campagne om de positie van zorgverleners structureel te verbeteren. 

800 miljoen

corona empathie economie

Toch vinden kabinet en coalitiepartijen dat een eventuele structurele loonsverhoging aan de cao-tafels moet worden geregeld. Voor nu dus eerst een bonus. Eentje die in totaal 800 miljoen pietermannen gaat kosten.

Wat denk jij: goeie zaak, zo’n bonus van 1000 euro? Laat het weten in de comments op Facebook.