Zingen met Lutz, lullen met Rutte en andere verkiezingsmeuk

 

Yn read hert!

Wat was het een fantastische avond. En wat een prachtige liedjes. Heerlijk en zo uit het leven gegrepen.

André Caron, dé belangrijkste man van Leeuwarden de komende tijd, heeft uit handen van Lutz en Anneke de allereerste cd ontvangen! ❤ Succes André de komende weken. #Sinterklaas

Kon je er niet bij zijn? We hebben nog een heleboel filmpjes! Hou onze FB in de gaten😉 #SamenmetLutz #MeerKansenMeer

Geplaatst door PvdA Leeuwarden op donderdag 16 november 2017

De Gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dus doen de lokale partijen er van alles aan om jouw stem binnen te hengelen. Zo kun je koffie leuten met Rutte en heeft Lutz een smartlap opgenomen.

Jawel hoor. Zingende politici. Hoe is dit gebeurt? Na een tijdje behoorlijk succesvol de stoere Fries te hebben uitgehangen in Den Haag, is Lutz Jacobi weer terug in de lokale politiek.

Tot zover niks aan de hand. Goeie zaak zelfs. Mooi wat landelijke ervaring in de zak waarmee Leeuwarden alleen maar gebaat kan zijn.

Maar de PVDA ligt landelijk onder druk en ook in Leeuwarden, waar ze nog tamelijk gezond is, lijken ze in paniek. Want welke andere reden dan blinde en ongecontroleerde angst kun je verzinnen om je kopstuk en plein public het levenslied te laten zingen?

Met dit liedje schaart Lutz zich in een obscuur lijstje vol vergeten politici die met een dergelijke uitspatting hun bestuurlijke carrière kermend om zeep hielpen. Kijk maar eens hier, hier of hier. Verkiezingsliedjes, zelfs smartlappen, zijn nooit een goed idee.

Luister naar de leider

Jesse Klaver in Leeuwarden

“… Echt, zó een grote vis, jongen.”

Maar, er worden in Leeuwarden meer middelen ingezet om ons is electorale hart te stelen. Zo heeft GroenLinks de hele Neushoorn afgehuurd voor een heuse MeetUp met Jesse Klaver.

Hij zal er spreken, staat in de aankondiging. Dat klinkt toch alsof het een enorme zegen is om de man van dichtbij aan te mogen horen. Jesse is dan natuurlijk ook wel een soort van politieke popster, da’s waar.

Met opgestroopte mouwen preekt hij straks in Neushoorn de groene gospel als een dominee in een Southern baptistenkerk. Misschien moet je zelfs wel ‘Tsjakka’ roepen. Weet jij veel.

Als je aan zijn voeten wilt liggen, ben je maandag welkom op deze MeetUp vanaf een uur of zeven. Aanmelden doe je hier.

Koffie doen. Gezellig.

Serge Mark Rutte VVD

Serge leert van Mark hoe je altijd blijft lachen.

De VVD zet een dagje eerder de enige echte Minister President in, om je er aan te herinneren dat de liberalen toch echt de grootste zijn in Nederland. Dat doen ze in de VVD ‘bakkie-bus’.

‘Een bakkie doen met Serge & Mark’ heet het dan ook, volledig in lijn met de doe-zelf-normaal-rethoriek van Marky Mark Rutte. Op een zondagmiddag, nog wel. Net alsof je even bij je oma langs gaat voor een bakje.

Alleen woont je oma niet in een bus en zit ze aan tafel met je opa in plaats van de Minister President. Hoe dan ook, hij is er tussen 12:00 en 13:30 uur. Lekker kort, info hier.

En zo kabbelen we rustig naar de gemeenteraadsverkiezingen die traditiegetrouw weer een somberstemmend aantal kiezers naar de stembussen zullen lokken.

Gemeenteraadsverkiezingen

Voordat je komende woensdag lekker thuis blijft hangen moet je wel even bedenken dat het best tof is dat je mag stemmen. Ook al is het maar voor de lokale clubjes, je mag de 22e wel meebeslissen.

En uiteindelijk gaat het ook over subsidies voor studentenwoningen, fusies van scholen, extra fietspaden en meer van zulke dagelijkse beslommeringen waar je echt wel mee te maken hebt.

Nou goed, tot zover onze oproep om wél te gaan stemmen op de 22e. Op wie dan ook. Tot dan, veel plezier met Mark, Lutz, Jesse en de anderen.