De zeven beste plekken om hier te eten volgens studenten

Waar moet je als student in us stadsje naartoe om goedkoop en lekker te eten?

Wij gaan iedere maand op zoek naar dé…

Geplaatst door Suksawat op woensdag 23 augustus 2017

We mogen graag lekker eten. Maar waar doe je dat nou lekker en een beetje el cheapo? Volgens jullie zelf bij deze plekjes.

Als Liwwadder heb je de wijsheid over deze prachtige stad in pacht. Daarom vroegen we een paar dagen geleden aan jullie waar we het beste even een hapje konden doen.

Best veel reacties en, zoals het er in deze stad altijd wat aan toe gaat, namen we opbouwende reacties als onderstaande maar voor lief. Bedankt he, Thomas!

Thomas weet waar je moet eten.

Maar de supermarkt maakt het niet voor je klaar en heeft vaak geen terras.

Hoe dan ook, verder met de top tien. Want er kwamen ook heel veel goede tips binnen. Eet smakelijk!

1. Yserman

yserman leeuwarden

Verreweg de meeste stemmen gingen naar GastroBar De Yserman. Valt ook wel wat voor te zeggen. Want waar vind je tegenwoordig nog een daghap voor €7,50? Nou, bij Yserman, dus.

Standaard 20% korting met je studentenpas, trouwens. Ook enorm handig, op hun Facebook vertellen ze elke dag wat de hap van die dag is. Zoals wel meer leuke plekjes, vind je ze in de Grote Hoogstraat.

2. Pizzeria Sardegna

Pizzeria Sardegna Leeuwarden

Mag natuurijk niet ontbreken in welke lijst dan ook. Niet lang geleden gingen we er zelf even op bezoek om te kijken wat het is. Net als jullie, vinden wij het ook een prima plekkie. Daar maken ze ook die hartvormige pizza.

Ho, wacht, Fryske Pizza. Met Friese worst. Lees hier wat wij ervan vonden. En oh ja, je kunt er sinds dit jaar dus pinnen. Wonderbaarlijk en lekker. Ook dit is in de Grote Hoogstraat, overigens.

3. Pizzeria Pompeï

Tip voor Pompei

Nu ja, wat Marrit zegt. You had me at ‘studentenmenu’. Pompeï is de tweede pizzeria in de lijst en net als die hierboven, is het een begrip in de stad. Mag ook wel, als je al vijfendertig jaar mee doet.

De boel aan de Groentemarkt 7 is onlangs op de schop gegaan, dus het ziet er weer zo maagdelijk uit als een verse pizza Margeritha.

4. Bella Roma

pizzeria bella roma

Liwwadders love pizza, wat kunnen we zeggen. We kunnen er dus ook niks aan doen dat er in dit lijstje drie pizzeria’s op rij staan. Dit zijn ten slotte jullie tips. Daarbij, pizza is fucking lekker.

Enniewee, Bella Roma. Op de Uniabuurt, tussen een middelmatige tapasbar en een coffeeshop floreert deze Italiaan ok alweer sinds 2002.

5. Unia12

unia12 top 10

Nog geen steenworp van Pizzeria Bella Roma, staat een piepklein restaurantje. Bij Unia12 kun je goedkoop en meer dan prima een hapje doen. ‘Lekker en ook nog gezond,’ lezen we in de comments.

Dat geloven we dan maar. Drie gangen haal je er voor een skamele €12,50. Geen geld. Vier gangen zijn ook geen probleem en die kosten je €16,00. Wel dicht op maandag.

6. De Basuin

Eerlijk, hier hebben wij nog nooit van gehoord. Werd wel een paar keer geroepen, dus hij staat er tussen. Een oerdegelijke menukaart vertelt dat het echt zo’n eetcafé is zonder al teveel opsmûk.

De specialiteit van huis is de hamburger, dan weet je het eigenlijk wel. Ach ja, waarom ook niet. Ergens achter het station kun je De Basuin vinden. Ze hebben nog van die schatkistjes als ijsjes. Dat is dan wel weer heel leuk.

7. Zaika Handmade Burgers

De heroïsche en van elke pretentie gespeende klootviolen van Lekker in Leeuwarden hadden het al even in de smiezen. Ver buiten het centrum, op de Canadezenlaan 7, haal je heul erg lekkere burgers bij Zaika.

Handgemaakt, geen gekke prijzen en het zit er alleraardigst. Gek genoeg de enige burger in deze lijst, maar ja. Jij mocht het zeggen.

Bonus: ‘ t Pannekoekschip

pannekoekschip leeuwarden

Twee pannenkoeken en twee drankjes voor maar €12,50? We konden niet anders dan deze ook noemen, al kreeg hij maar één stem.

Nadeel van dit pannekoekschip, is toch wel de altijd aanwezige meute krijsende kinderen. Hier kom je niet voor je rust. Fakking goedkope pannenkoeken, je moet er wat voor over hebben.

Deze top 7 werd door jullie zelf gemaakt, waarvoor dank. Heb je zelf ook nog wat te melden? Dat kan. Stuur een berichtje via Facebook, of check hierboven die puike ‘dump-je-meuk’ knop.