BREAKING: nieuwe directeur Neushoorn bekend

Yvonne Bleize nieuwe directeur van Neushoorn

Na maanden wacht is het eindelijk zover. Neushoorn heeft een nieuwe directeur! Vanaf maandag 1 mei vult Yvonne Bleize het vacuüm op dat Janpier na zijn vertrek naar Rotterdam achterliet. 

Nou, na bijna een half jaar na het vertrek van de grijs bebaarde reus mocht dat ook wel eens. Als bezoeker merk je niet meteen het gebrek aan leiderschap in een cultureel podium, maar een schip heeft toch echt een kapitein nodig. Anders dobber je uiteindelijk maar wat rond.

Yvonne Bleize moet het dus gaan doen, daar aan het Ruiterskwartier. Wie deze dame is, geen idee. Even Googlen brengt ons op de website van Yvonne, waar staat dat ze Navigator is.

“Je houdt natuurlijk zelf het roer in handen,” en “ontdek je eigen kracht.” Dat soort termen. Ook heeft ze iets bedacht dat ‘Blei-zin’ heet. Dat klinkt eerlijk gezegd wat zweverig. Aan de andere kant speelt ze ook graag met Lego voor haar werk, dat is dan weer een pluspunt.

Wat we ook vinden, is haar telefoonnummer. Omdat iemand spreken veel meer duidelijk maakt dan een LinkedInprofiel ooit zal doen, bellen we het nummer.

Belangrijke vragen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen stellen we na het opnemen, de obligate groet en felicitatie, de vraag der vragen. Is het nou ‘Neushoorn’, of ‘DE Neushoorn’? Daar moet ze zelf ook even over nadenken.

“Zelf maak ik die fout ook wel eens,” geeft ze toe. “Neushoorn, de Neushoorn, het klinkt ook alle twee wel prima.” Wat dat betreft zijn we het met elkaar eens.

Ook belangrijk, gaat heel Neushoorn met deze nieuwe baas nu aan de Lego? “Nee,” zegt ze. “Later misschien, maar eerst wil ik dat er nog buiten houden.” Ergens is dat toch een zware domper.

Echte Liwwadder

Neushoorn Jeroen van de Bovenkamp

Yvonne vertelt dat ze al meer dan haar halve leven in Leeuwarden bivakkeert. “Ik kan me geen andere stad voorstellen om in te wonen,” zegt ze stellig, zoals het een echte Liwwadder betaamt.

Als ZZP’er hopt ze van klus na klus. Ze helpt bedrijven met strategieontwikkeling en zegt dat haar expertise ligt op het vlak van organisatie en ontwikkeling. Een echte manager, zo lijkt het.

“Dan heb je zes maanden met allemaal mensen samengewerkt, meegeholpen een bedrijf op weg te helpen en dan moet je weer weg,” zegt ze over haar motivatie om het leven als zelfstandige op te geven. “Ik wil lekker zelf weer aan de slag als eindverantwoordelijke. Bouwen aan de lange termijn.”

Dat is prima, maar waarom dan Neushoorn? “Al voordat Janpier Brands hier vertrok, leek het me een erg leuke klus.” Als voorzitter van Liet werkt ze al langer samen met het podium, dus ze kent de organisatie wel. “Pas twee maanden nadat de vacature uitstond, zag ik de omschrijving die het bestuur had opgesteld. Die paste ontzettend goed bij mijn competenties.”

En die competenties, dat is nou precies waarom Yvonne denkt dat Neushoorn voor haar koos. “Ik zet graag mensen in hun kracht, zoek altijd de verbinding en sta open voor nieuwe ideeën.”

Opvolging van een podiumdier

Opvolging jan pier brands

Kun je nog zulke mooie competenties hebben, maar de schoenen van Janpier Brands, die vul je natuurlijk niet zomaar. “Dat zijn inderdaad grote schoenen om te vullen,” bevestigt ze, “zowel letterlijk als figuurlijk.”

“Vooropgesteld, ik ben geen Janpier 2.0. Die deed dingen op zijn eigen manier, ik doe ze op de mijne.” Klare taal hoor, al weet Yvonne dat ze aan een ingewikkelde opdracht is begonnen. “Neushoorn moet anders zijn, vernieuwend programmeren en tegelijkertijd moet het ook een podium zijn waar iedereen een geweldige tijd heeft.”

Hopelijk kan ik een belangrijke bijdrage leveren aan een magische plek.

Niet heel uitgesproken

Over de rechtszaak waar Neushoorn nog steeds onderwerp van is, kan ze niks zeggen. “Voordat ik daar een mening over vorm, moet ik me er eerst in verdiepen.” Er zijn trouwens wel meer dingen waar Yvonne zich wat over op de vlakte houdt.

Of er bij Neushoorn ook wat anders moet, bijvoorbeeld. “Met zulke uitspraken zou ik teveel mensen te kort doen.” Ook de vraag wat ze als allereerste bij Neushoorn gaat aanpakken, wordt redelijk zoutloos beantwoord.

Ik ga de eerste weken vooral veel rondlopen en mensen ontmoeten. Uitvinden waar ze staan en wat ze bezighoudt.

Deze zachte, behouden reacties zijn volledig anders dan wat we gewend waren van de vorige directeur. Waar de enigszins excentrieke Janpier echt het artistieke gezicht van Neushoorn was en de schijnwerpers niet schuwde, lijkt Beize een subtielere hand te hebben. “Ik ben hier vooral voor de mensen,” zegt ze zelf ook, “samenwerkingen zoeken en toekomstbestendigheid, daar ligt de nadruk op.”

Cultureel een vraagteken

Haar CV en het gesprek onderstrepen dit. Managen, een organisatie bouwen, teams motiveren en mensen -hoe cliché ook- in hun kracht zetten, dat zijn de sterke punten van Yvonne. Neushoorn heeft gekozen voor een organisatorisch zwaargewicht.

Toch lijkt de nieuwe directeur van Neushoorn ook een eigenschap te missen. Artistiek of cultureel is het niet enorm denderend. Goed, ze is voorzitter van Liet, een soort songfestival voor minderheidstalen, maar vergeleken met het leiding geven aan een podium dat Leeuwarden cultureel op de kaart moet zetten, toch echt wel andere koek.

Wat er komen gaat

Kunnen we er rekening mee houden dat er ook nog een artistiek leider bijkomt? Ook op die vraag reageert Beize behendig. “Dat weet ik niet. Eerst gaan we kijken wie en wat er al aanwezig is,” zegt ze heel pragmatisch. “maar als er iets nodig is, dan komt het er.”

We zijn benieuwd wat het leiderschap van deze dame Neushoorn gaat brengen. Een cultureel podium dat grotendeels draait op vrijwilligers, zal ongetwijfeld baat hebben bij de mensgerichte aanpak van Yvonne Bleize.

Of ze genoeg culturele en artistieke bagage heeft om Neushoorn neer te zetten als dé creatieve hotspot van het noorden, dat valt nog te bezien. Voor nu, gunnen we deze nieuwe directeur het voordeel van de twijfel. Vooral als we nog een keertje met haar mogen Lego-en.

Ga het gesprek aan ( comments)