“You can’t always get what you want” – harde klappen voor Leeuwarder platenzaken

PLatenzaken Poort Leeuwarden

“Leeuwarden is zo enorm cool, dat er in de binnenstad alleen al vier platenzaken zitten,” schreven we in maart. Acht maanden later ziet de Leeuwarder platenzakenwereld er compleet anders uit. Poort Music en Licks sluiten de zaak.

“De stekker gaat eruit. Wat al enkele weken in de lucht hing is dan vandaag toch echt definitief geworden. Ik vertrek uit het mooie pandje aan de Sint Jacobsstraat! Hoe nu verder is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval blijft de winkel tot eind november op zaterdagen geopend en blijft Licksmusic.nl actief. Tja, You can’t always get what you want! Heel erg bedankt allemaal het was een geweldig jaar en hopelijk tot snel! Dikke tuut, Rene,” staat op de Facebookpagina van Licks.

Einde Licks en Poort

Bijzonder spijtig. Vinden ook de mensen die op de post reageren. “En zo verdwijnt er weer een stukje cultuur in ons stadje,” schrijft Willem A. Woudstra bijvoorbeeld. Heeft Willem gelijk in. Want Licks is niet de enige platenzaak die ermee stopt in 058. Ook Poort Music hangt de platen en cd’s aan de wilgen. Op de website van Poort staat: “Geachte muziekliefhebber, Wij hebben na lang beraad de knoop doorgehakt. Het is een moeilijke beslissing, maar wij hebben besloten om te stoppen met Poortmusic.”

Met daaronder een complete uitleg waarom Poort stopt met de zaken. De concurrentie van internet werd te groot, net zoals het pand voor de afgeslankte bedrijfsvoering. Poort heeft de sprong naar online wel gemaakt, maar daar ligt niet het hart van de zaak en voor het inpakken van cd’s en DVD’s heb je geen enorm pand nodig, schrijven ze. Met dit besluit komt een eind aan 93 jaar geschiedenis van Poort Muziekhandel in Leeuwarden. Erg pijnlijk, maar volgens de mensen achter Poort ook symbolisch. “Steeds minder bezoekers komen naar de binnenstad en steeds meer winkelpanden staan leeg.”

Steun de platenzaken

Gelukkig betekenen deze sluitingen niet het einde van de Leeuwarder platen- en cd-wereld. King Kong Records bestaat gelukkig gewoon nog, net zoals Music & Film en Big Bad Wolf Records net iets buiten het centrum is ook nog springlevend. Maar we moeten met zijn allen wel deze zaken wat vaker vereren met een bezoekje. Lekker grasduinen door de platen en cd’s, een keertje wat kopen en zo, dat doet de middenstand goed en houdt de stad levendig en divers. Dat willen we toch allemaal? Dus hup hup kopen die platen en je maten imponeren met je uitstekende en unieke muzieksmaak.

Licks Unplugged! De stekker gaat eruit. Wat al enkele weken in de lucht hing is dan vandaag toch echt definitief…

Geplaatst door Licks op donderdag 9 november 2017

Ga het gesprek aan ( comments)