Woorden op Woensdag – Met andere praters met woorden spelen

Woordkunstenaars gezocht. Aanstaande woensdag 4 maart is de allereerste WoW-sessie in Zalen schaaf. Als je kunt schrijven en niet flauwvalt bij het zien van een podium ben je heel erg welkom op deze inspiratie-avond.

Woorden op Woensdag (WoW) is een initiatief van de letterhelden van Dichter bij Leeuwarden, hét platform voor woordkunstenaars in Leeuwarden. Ze regelen al een paar maanden toffe optredens van woordkunstenaars bij evenementen in Leeuwarden.

Zo was hun Spoken Word tocht binnen no-time uitverkocht, namen ze de stadskas van Explore The North een avond over en verzorgden de randprogrammering van Carabosse. En dat is nog maar een greep van de producties die ze gedraaid hebben.

Chips en jammen

Kantoor in Zalen Schaaf
Here is where the magic happens.

Goed. DBL is lekker bezig, dat is duidelijk, en nu hebben ze het toffe plan opgevat om elke eerste woensdag van de maand hun kantoor in Zalen Schaaf open te stellen voor woordkunstenaars zodat deze elkaar kunnen inspireren en elkaar ontmoeten. Woorden op Woensdag heet dat eenvoudigweg.

WoW is een avond in het teken van inspiratie, van elkaar leren, elkaar ontmoeten, creatieve concepten bedenken, een beetje jammen, dat werk. Met daarbij koffie, thee, fris, bier, wijn, chips een beamer, een speakertje en de beste zinnensmijters van Leeuwarden zijn in da house. Een goede basis voor een toffe avond lijkt ons.

Hoe heet (ben) jij?

Carabosse Leeuwarden
Patrick a.k.a. E.T kaapte een praam tijdens Carabosse. Dan ken je hem alvast. (foto: Marc de Fotograaf)

Veel mensen zullen elkaar al kennen, maar de avond begint toch met een voorstelrondje voor de nieuwkomers. Altijd het hoogtepunt van zo’n avond. Daarna vertelt DBL even in het kort wat ze allemaal doen en welke toffe producties eraan komen.

De rest van de avond wordt ingevuld door de dichters zelf. Jij dus. Je kunt nieuwe teksten voordragen en daar feedback op vragen, een video of stuk tekst laten zien/horen die kan inspireren, je grootse ambities delen en kijken of mensen je daarbij kunnen helpen en een beetje netwerken en lullen.

Wir sind dabei hoor, dope shit. Ben jij nou ook zo’n lekkere zinnensmeder en zou je graag willen komen? Je bent vet welkom. Check even het Facebook event voor meer info.