Wat we weten over de vermissing van Remon Bruinsma

Het is bijna Kerst en Remon Bruinsma is nog steeds kwijt. Op internet gonst het van de aanwijzingen, geruchten en ander nieuws. Iedereen heeft het erover. Om te weten hoe het nu precies staat, belden we met de politie.

Vrijwel iedere dag is de politie bezig om Remon te vinden. “Woensdag werd er een speurhond ingezet, die is getraind om menselijke geuren op te sporen,” vertelt een voorlichter.

“Helaas zonder resultaat,” zegt hij. “In de avond is er een team langs alle boten in de binnenstad gegaan om daar te spreken met de bewoners.”

De reden van hun bezoek is grimmig. Het meest waarschijnlijke scenario is namelijk dat Remon in het water is beland. Als dat inderdaad zo is, dan stellen de experts dat hij een dezer dagen boven zou moeten komen.

Aan de bootbewoners zodoende niet alleen de vraag of ze wat hebben gezien, maar ook of op willen blijven letten. Voor de bootbewoners die niet thuis waren, is een flyer achter gelaten.

Dit is de niet de enige actie in de zoektocht. “We hebben gezocht met sonar, duikers zijn het water in geweest en in vrijwel iedere vijver en gracht hebben we gedregd.”

Waarschijnlijk geen misdrijf

Een tijdje zocht men massaal naar het groepje jongeren die hem wellicht als laatste hebben gesproken. Dat is te zien op de beelden boven aan dit bericht. Deze week hebben die mensen zich gemeld, al weten zij zich niks nuttigs van het gesprek te herinneren.

Heel veel mensen vinden dat vreemd en ventileren dat ook op social media. Daar krijg je vervelende geruchten van. Men vergeet voor het gemak even dat jongeren op een stapavond de meeste dingen vergeten.

Zo wordt er gesuggereerd dat er meer aan de hand zou zijn dan een tragische vermissing. Maar, “We gaan niet uit van een misdrijf,” helpt de voorlichter enig misverstand de wereld uit, “daar hebben we echt geen enkele aanwijzing voor.”

Hulp van burgers en buitenlui

Vermissing remon

Overal posters van Remon.

Wat je vast ook wel hebt gemerkt, is dat er veel initiatieven zijn van bezorgde burgers. Flyeracties en zoektochten worden om de haverklap georganiseerd.

De politie heeft nauw contact met de mensen die deze acties organiseren. “We vertellen ze ook graag wat de richtlijnen zijn,” zegt de voorlichter. “Op welke manier zoek je effectief, wat doe je wanneer je iets vindt en wie moet je bellen, dat soort zaken.”

De inzet van de zoekgroepen zijn dus heel waardevol. “Als er zo’n actie is geweest, dan hebben we weer contact met elkaar en dan kunnen wij ook een gebied afstrepen.”

En nu dan

Op dit moment zijn er geen concrete vragen omtrent de verdwijning van Remon Bruinsma. Er is niet heel veel dat we kunnen doen. Als daar verandering in komt, laat de politie dat weten via hun Twitterkanaal.

Voor de volledigheid kunnen we nog zeggen dat Remon voor het laatst is gezien in de Doelstraat, in de buurt van de Groeneweg. Wil je stap voor stap weten wat er is gebeurd, check dan deze tijdlijn van de LC.

Ga het gesprek aan ( comments)