Welke winkels en snacktenten missen we nog in Leeuwarden?

leeuwarden

Ons stadsje barst van de leuke winkels en restaurants, maar we hebben nog lang niet alles wat ons hartje begeert. Daarom een lijstje van zes toko’s die wij graag in Leeuwarden willen zien.

Vooropgesteld: we hebben best veel moois hier. Chocolade-restaurant Mellow, een luxe Frietstudio en sinds een jaar de Zara. Zomaar een greep uit de goede initiatieven in de stad. Toch mist er nog wat, volgens ons dan.

Kijk alleen al naar onze valse stiefzuster Groningen. Oké, grotere stad, maar ook een veel uitgebreider winkelaanbod. Zijn we best een beetje jaloers op. *Snik. Daarom zes suggesties voor hier.

Primark

Beroemd om haar lage prijzen, berucht om de belabberde kwaliteit. Goed, je bent jong en je wilt wat. Lijken op iedereen om je heen, bijvoorbeeld. Dan is Primark waar je moet zijn.

Maar zonder dollen: prima winkel voor jongeren met een beperkt budget. Dé spot voor zij die altijd met de laatste mode mee willen lopen en niet zo veel waarde hechten aan echte kwaliteit. Zit in Groningen, maar mag ook best wat dichterbij. Ja toch? Niet dan? Zeker wel.

IKEA

Je relatie op het spel zetten door samen een kast in elkaar te zetten, fantastisch. De bouwsetjes van de meubelgigant zijn soms een hele uitdaging en je houdt altijd een schroefje of plankje over. Maar ook voor IKEA rijden we helemaal naar 050 en dat is best jammer.

Laat die Zweden hier maar een dikke winkel plaatsen, dan kunnen we die Lack-tafeltjes, Yuko-planten en Daim repen gewoon met de bakfiets ophalen. Kom maar øp!

H&M man

De Hennes en Mauritz hebben we al in Leeuwarden. Twee zelfs. Maar eentje speciaal voor mannen ontbreekt en dat is toch een gemis. Bijna alle H&M’s hebben wel een mannenafdeling, maar zoals we wederom bij buurvrouw Groningen zien, heeft H&M man meer en mooier spul.

Bovendien hoeft de geslurfde medemens dan niet te struinen langs oneindige rijen kledingrekken. Kilometers jurken, rokjes en topjes, wat een hel. Gewoon erin en eruit, dat is wat we willen.

Burger King

Zitten we hier echt op te wachten? We hebben een Mac en sinds kort een KFC, dus moeten we ons nóg meer laten infiltreren door de Amerikaanse kapitalistische kolonisten? Goed, de meningen zijn vast verdeeld. Maar één ding is zeker: we kunnen niet om de Koning heen.

Daarom toch in ons rijtje. Omdat er zat Liwwadders zijn die nu jankend een Big Mac wegwerken, stiekem dromend van een sappige Whopper.

La Place

Jaaaa, wie kent ’t niet. Broodje roomkaas met bieslook en een verse jus, lekker man. En hoewel er zat broodjeszaken in Leeuwarden zijn waar het goed happen is, missen veel mensen de oude, vertrouwde La Place. Snappen we wel. Is toch de ultieme spot voor een pauzemomentje tijdens het winkelen. Burgerlijkheid ten top.

De Vegetarische Snackbar

Waarom is dit nog geen ding in het noorden? Een snackbar, maar dan compleet vegetarisch. Dik aanbod, lekkere sauzen en grotendeels zelfs veganistisch. De Vegetarische Snackbar is echt van deze tijd. En met het groeiende aantal vegetariërs, veganisten en flexitariërs zou zo’n tent ook niet misstaan in Leeuwarden.

Meer?

De een zal walgen van meer fastfood, de ander begint al te soppen bij de gedachte aan een Dunkin’ Donut. Kortom: subjectiever dan dit, wordt het niet. Toch zijn we benieuwd naar jouw wensen voor Leeuwarden. Laat het weten in de comments op Facebook! Is leuk.