Bellen met Koen over prijs voor Welcome to the Village

Welcome to the Village is door het toonaangevende Cutting Edge uitgeroepen tot het beste muziekfestival in Nederland in 2013. Even de hand los van de muis, de vinger los van het scherm en graag een welgemeend applaus voor de organisatie, alle bezoekers, Leeuwarden en de muzikanten.

Welcome to the Village levert met het binnenhalen van de ‘Cutting Edge Award 2014: beste muziekfestival’ een prestatie van enorm formaat. “We hebben gewoon namen als ‘Lowlands’ en ‘Best Kept’ achter ons gelaten,” telefoneert Koen Haringa, één van de vijf directieleden van Welcome to Village, enthousiast.

“Dit is briljant!”

“We zijn echt heel blij. We waren sowieso al verbaasd dat we als debutant, in een wereld vol erkende namen en festivalroutiniers, waren genomineerd voor deze prijs. Dat was al reden voor een feestje. Het is echt briljant dat we dan ook nog winnen!”

Haringa hecht veel waarde aan de titel. “In België is Cutting Edge echt een heel groot platform. Ze zijn nu een paar jaar in Nederland actief en doen het goed. Het mooiste is dat het een publieksprijs is. Een juryprijs blijft altijd arbitrair.”

Welcome to the Village

Koen Haringa, één van de vijf directieleden van WttV

Niet bang voor hoge verwachtingen

Als debutant er vandoor gaan met de hoogste eer, schept verwachtingen. Haringa is echter niet bang voor een te hoge lat voor de volgende editie. “De lat ligt al hoog. Het is voor ons een festival van 365 dagen. Dag in dag uit, het hele jaar zijn we ermee bezig. We willen echt weer iets bijzonders neerzetten.”

Kenmerkend voor de organisatie is volgens Haringa dat het een grote vriendengroep en dat zie je terug in het festival. “We begonnen met een paar man, maar nu werken 30 mensen aan het project. Dat zijn allemaal vrienden en goede bekenden met een gedeeld gedachtegoed. ”

Welcom to the Village: community en het natuurgebied

“We willen vanuit een community wat opbouwen en neerzetten. Dat onderscheidt ons. Ik denk dat we daardoor ook veel stemmen gekregen. En uiteraard helpt het terrein mee. De Groene Ster is een fantastisch en verrassend natuurgebied. Als je even weg wilt van de drukte, dan zit je zo in de luwte langs de waterkant.”

De gewonnen prijs bestaat uit twee weken een banner op de website van Cutting Edge. Maar daar is het de organisatie niet om te doen. “Het is een eer, een motivatie en erkenning. De banner is aardig, maar daar gaat het niet om,” sluit Haringa het gesprek af.

Suksawat is fier op Welcome to the Village!

Lees hier onze berichtgeving over Welcome to the Village. En klikkerdeklik hier voor hun website. En oh ja, om de prijs te vieren kwam Welcome to the Village vandaag met nieuwe namen: klikken mag hier!

 

Ga het gesprek aan ( comments)