Welcome to The Village gaat knallen


Welcome to The Village pakt lekker door. Na De Staat en Coely zijn nu ook Daniel Norgren en Moss bevestigd.

Het festival, dat van 18 tot en met 20 juli plaatsvindt in natuurgebied de Groene Ster vlak buiten de stad, gaat op zondag 26 januari om 12:00 uur in de voorverkoop. Op social media zijn de verwachtingen dat het hard zal gaan met de kaarten.

Hoge verwachting niet ongegrond

Die verwachting is niet geheel ongegrond. De line up doet +1 ten opzichte van vorig jaar (grotere namen, meer acts). Programmeur Peter Reen daarover: ‘De bands die in de eerste twee rondes zijn bevestigd, geven goed weer wat het publiek van ons muziekprogramma mag verwachten. Van folk tot rauwe rocknroll en van blazers tot indie. Er komen nog zo’n zeventig acts bij’.

Welcome to The Village

De vorige editie, het debuut, was uitverkocht. Het terrein van de Groene Ster bleek uitermate geschikt voor een festival als deze. Dat zorgde voor een enorme buzz op de sociale media rondom het festival.

Daniel Norgren kennen we van de megahit Whatever Turns You On. Klik en luister hieronder.

The Future’s Dust naar Welcome to The Village

Ook The Future’s Dust zit in het rijtje van nieuwe bands. Op Noorderslag (afgelopen weekend) lieten de bandleden zien wat ze waard zijn. 3voor12 schreef daarover: ‘The Future’s Dust is een wereldband‘. Klik, lees en voel je trots op deze Liwadders.

Datzelfde geldt voor When We Are Wild, die op de vooravond van Noorderslag bij DWDD mocht spelen. Waar zanger Hille bij de intro een op soort van sympathieke Miss Montreal-achtige manier last heeft van zijn zenuwen, speelt hij dat vol-le-dig weg in een minuut. Kijk maar.

Het hele programma, nu zo’n zestien bands, is hierrrr te zien.

Ga het gesprek aan ( comments)