Welcome to The Village in foto’s

banner ruben

Welcome to The Village: de slogan ‘een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt’ is volgens velen waargemaakt. Het festival verkocht uit en leverde heel, heel veel blije mensen op. Het festival moest op zaterdag twee keer ontruiming wegens noodweer. De ontruimingen verliepen snel, goed gecoördineerd en duidelijk, dat zorgde voor veel begrip en geen gemor bij de bezoekers. Volgend jaar is het festival een week eerder, namelijk op 18, 19 en 20 juli. De kaartverkoop zal in het najaar beginnen.

Het beeldverslag van het festival is op z’n zachtst gezegd goed gelukt. Leeuwarder fotografen Afke Manshanden, Ruben van Vliet (ook foto boven), Erikjan Koopmans, Hans Jellema en David Bais fotografeerden diverse onderdelen van het festival. Het meest sympathieke album is Villagers, waarin een groot deel van de medewerkers geportretteerd is. Check alle albums op de page.

Dan: bands. Locals als Diff scharrelde fans bijeen door te doen waar ze goed in zijn, beatboxer Maask kreeg zijn toeschouwers zo gek dan het truckpodium bijna door z’n as zakte. The Future’s Dust en Wonder imponeerden en BlackboxRed eiste de hoofdtent Grootegast op met een legendarische show. Daily Bread, ooit een Pop & Media bandje, was de baas van het weekend op mainstage Bontebok. Meer recensies lezen: KLIK!

suksawat welcome to the village erikjan

Een Glaasje Water, foto Erikjan Koopmans

suksawat welcome to the village

suksawat welcome to the village afke

3voor12-redactielid Martin van der Meer vers uit z’n tent en de camping, foto’s Afke Manshanden

suksawat welcome to the village ruben van vliet

suksawat welcome to the village ruben wwpj

suksawat welcome to the village ruben

suksawat welcome to the village david

Bandsies, foto’s David Bais/ Ruben van Vliet

suksawat welcome to the village hans1
Foto Hans Jellema

suksawat welcome to the village hans

Foto Hans Jellema
suksawat welcome to the village 1

De reden voor ontruiming, foto door David Bais.

Ga het gesprek aan ( comments)