Wees een dude tijdens Dude Day in Slieker

The Dude Day Leeuwarden

Slieker Film organiseert een Dude Day, om de twintigste verjaardag van The Big Lebowski te vieren. Op 14 mei zie je de cult-klassieker met een hele hoop chille extra’s.

The Big Lebowski is een van de coolste films ooit. Een gozer is z’n tapijt kwijt en beleeft van alles om het ding terug te krijgen. Voornamelijk in z’n badjas.

De Coen Brothers, altijd al geroemd om hun geniale stukjes film, leveren twintig jaar geleden met deze prent hun meesterwerk af. Het is nog altijd een film die je gezien móet hebben.

Als dat nog niet is gelukt, dan heb je daar verschillende redenen voor. Toen de film uitkwam was je nog niet geboren, bijvoorbeeld. Of je bent er van overtuigd dat deze film op het grote scherm bekeken moet worden en anders niet.

Nou, dat komt goed uit. Slieker Film, zeg maar de alternatieve bioscoop bij het Fries Museum, gooit The Big Lebowski nog eenmaal op het grote  scherm.

International Dude Day in Leeuwarden

The dude Lebowski

“I mean… I don’t know, man.”

Dat doen ze op 14 mei, tijdens International Dude Day. Overal ter wereld wordt deze grootse dag gevierd met hele thema-avonden om de film heen. Dus doe je badjas maar vast aan.

In Slieker is het dan ook gewoon een ontiegelijk cool feest. Als je om zeven uur in de avond binnenloopt, is meteen de Lebowski Lounge open.

Je mag rekenen op een goed gevulde bar, heel veel ouwe tapijten op de vloer en, holy fuck, een mini bowlingbaan! This aggression WILL stand.

Let’s go bowling

The Dude Day

Zorg ervoor dat je verkleed komt als een van de Lebowski-personages en je scoort meteen een gratis White Russian. Voor de niet dudes onder ons, dat is een prima cocktail.

Spreekt voor zich dat de best verkleedde dude een prijs krijgt. Overigens mag je ook best Jésus, Walter of Maude zijn. Hier is meer inspiratie over de unieke karakters in de film.

Entree kost een tientje. Dat is ongeveer net zoveel als een avondje bios naar de zoveelste zoutloze bal uitgekauwde Marvel-meuk. Dus beter ga je naar uberdude Jeff Bridges en zijn kompanen.

Klikkerdeklik hier voor het event en ga hierheen om je ticket in de voorverkoop te scoren. Als je dit allemaal niet doet, nou, dan ga je maar bowlen.

Ga het gesprek aan ( comments)