Dit weekend huppelen opeens twee reetjes op Het Vliet

reetje en politie

Deze zaterdagochtend kreeg de Dierenambulance wel een heel gek telefoontje. Op Het Vliet waren twee reetjes gesignaleerd. Die horen daar natuurlijk niet. Na kordaat optreden zijn de beestjes weer uitgezet buiten de stad.

Hoe de ree├źn in hemelsnaam de stad in zijn gekomen, dat is een raadsel. Zo’n dier heeft niks te zoeken in al die drukte, behalve dan misschien gebraden op een bord van een sjiek restaurant. Misschien dat de zaterdagse coronarust hen uitnodigde om eens een gezellige wandeling te maken, buiten de gebaande paden.

Hoe dan ook, Dierenambulance De Wissel wist ook even niet heel goed wat ze met de Bambi’s aan moesten. Hartstikke leuk dat er twee zulke mooie dieren midden in de stad lopen, maar veilig is het niet. En voor henzelf ook niet chill, moet je rekenen. Voor het gemak drukte de politie er twee welgemikte verdovingen in en zo konden de reetjes gemakkelijk terug naar het bos worden gebracht.

Alles komt goed met de reetjes

Daar was het nog even spannend omdat een van de reetjes niet wakker werd, maar ook dat was op te lossen, doordat er toevallig een dierenarts langs kwam. En zo kwam alles op deze zondagmorgen toch nog allemaal goed.

Op de Facebook van De Wissel kun je alle foto’s zien, plus de eerste nieuwe stapjes van een ree in het bos. Zo lief!

En niet om het een of ander, he. Een maand geleden voorspelde Poelier het al in deze video: