Zo kom je de allereerste Nationale Week Zonder Vlees door

nationale week zonder vlees

Afgelopen maandag begon de van de Nationale Week zonder Vlees. Voor de een doodnormaal, voor de ander een verschrikking. Foodie Saonah Viane leeft al jaren zonder vlees en heeft een mening over deze week.

De Nationale Week zonder Vlees is opgezet door Isabel Boerdam, beter bekend als de Hippe Vegetariër. De actie spoort álle Nederlanders aan om in de week van 5 tot en met 11 maart een hele week geen vlees en vis
te eten.

Er is inmiddels flink wat media aandacht verzameld rondom de actie en Nederland lijkt enthousiast! Maar hoe zit het met ons? Zijn wij een beetje te porren voor deze actie of blijven we liever vasthouden aan ons AVGtje?

Veggie bij de Aldi

Ik kan je vertellen dat je nog gewoon nog lekker AVG’tjes kan gaffelen deze week. Maar om het allemaal toch net iets makkelijker te maken, heb ik een mooi overzicht verzameld van lopende veggie-acties, om jou te inspireren.

De Aldi biedt deze week bitterballen en kroketten aan! En nee, dit zijn geen muffe groente ballen, it’s just like the real deal. Hartstikke lekker!

aldie doet ook zonder vlees

Altijd <3 Aldi.

Daarnaast hebben ze ook nog korting op de kaasschnitzel, oosterse schijf en vegetarische burger en zoals je hierboven ziet ook op een aantal versproducten zoals zoete aardappel, prei, broccoli en het altijd bruikbare bami/nasi pakket.

Ook de ALbert Heyn doet lekker mee! Zo hebben ook zij korting op alle veggie producten:

Daarnaast werkt de Albert Heyn ook samen met de Vegetarische Slager. Zo hebben zij vast in hun assortiment het vegetarische saté broodje. Deze is speciaal voor deze week ook te koop in elke kiosk. En als je daar dan toch bent, Haal dan ook eens de wrap met humus en peppadew.

Denk je nu: ‘Ja leuk en aardig dat je dit allemaal verzameld vriendin, maar wat moet ik godsnaam koken met al die producten?’. Nou je kan bijvoorbeeld all Aldi stylo nasi of bami maken, met de wokreepjes in plaats van kip. Of wat dacht je van zoete aardappel frietjes met bitterballen? Ik zeg, hollen naar het Cambuurplein, Bilgaard of Snekertrekweg!

Ga je liever naar de Appie?  Ik heb hier nog een lekker receptje voor je om een echte (no)killerburger te bouwen:

Maak de beste veggieburger

veggie burger door saonah

Dit ziet er gewoon heerlijk uit, toch?

Men neme de verse plantaardige burger van de Appie (in de aanbieding dus). Beleg deze vervolgens met sla, tomaat en ui. Klap dit op een Italiaanse bol, klaar.

Om het extra smeuïg te maken, brouwde ik nog wat guacamole, je weet wel, dat groene prutje wat ze in Mexico massaal naar binnen drukken. Hoe je dat maakt? Simpel:

Prak een avocado (ook lekker in de aanbieding), snij een halve tomaat en ui in kleine stukjes en voeg dit hieraan toe. Gooi nog wat citroensap, peper, zout en wat paprika- of chilipoeder in de mix en je hebt heerlijk spul.

Als tweede bonus maak ik dan ook nog graag een vegan kaassausje van mayonaise. Het liefste die van Remia, want die is vegan. Door dit te mengen sriracha en edelgistvlokken krijg je een lekkere kaassmaak. LEKKOR!

Shaonah is fan van de NWZV

Wil je meer weten over de Nationale Week Zonder Vlees? Kijk dan even hier en zie wat je bespaard: https://weekzondervlees.nl/ Inmiddels doen er 31054 Nederlanders mee en ik hoop dat jij er straks ook een bent.

Dit artikel is geschreven door Saonah Viane, die af en toe wat voor ons maakt.

“Hoi, Mijn naam is Saonah Viane, ik ben 25 lentes jong, leef al 3 jaar zonder dierlijke producten en ja, ik leef nog steeds 😉

Ik informeer en inspireer je graag over de vegan lifestyle. Ik schrijf, maak video’s en ben oprichtster van het Dutchvegan Magazine. Wil je meer over mij weten? Volg me dan op Instagram.”

saonah vega

Ga het gesprek aan ( comments)