Wat doen we dit weekend in Leeuwarden?

weekend agenda o clock

Je gelooft het nooit, maar het is alweer bijna weekend. Die doordeweekse dagen gaan toch wat sneller voorbij als de zon zo nu en dan schijnt. Hoe dan ook, wat gaan we dit weekend doen? De beste vijf feestjes, voor jou op een rijtje.

Frituurfestival Leeuwarden > Neushoorn

Frituur festival Leeuwarden

Natuurlijk op nummero uno, het nu al legendarische en allereerste frituurfestival van Leeuwarden. Weg met al die gezonde meuk die ons tegenwoordig de goedsmakende mond snoert. Driewerf hoera voor iedere in gloeiend heet vet gedoopte stuk culinaire onverantwoordelijkheid. Dingen proeven als de Bolobal en de Sucukandel. Daar moet je dit weekend gewoon bijzijn, anders snap je er niks van.

Wanneer: Vrijdag vanaf 14:00
Waar: Neushoorn
Kost dat: Gratis

Xplode Outdoor

xplode outdoor leeuwarden

Als er een feestje op het Oldehoofsterkerkhof is, staat dat vaak wel garant voor een vol plein met dansende mensen. Dat zal deze zaterdag ook weer het geval zijn, wanneer Xplode Outdoor er wordt georganiseerd. Loeihard is het trouwens wel, dit keer. In het kort, als je even hard wilt gaan op zaterdag, dan betaal je gewoon die entree en ga je goed los.

Wanneer: Zaterdag, van 15:00 tot 23:59
Waar: Oldehoofsterkerkhof
Kost datVanaf € 15,-

The Clash of the Cover Bands, The only road to Paradiso!

clash of the coverbands finale

Coverbands. Je kunt je afvragen wat je er eigenlijk mee moet. Dat kun je ook niet doen, en dan gewoon de hele avond lekker genieton van allemaal klassiekertjes, die ook nog eens live worden gespeeld. Na drie voorrondes met bandjes van soms bedenkelijk niveau, is er vrijdag een regionale finale in Café Scooters. Maar liefst zeven bands zullen spelen voor een plekje in de halve finale en we mogen er vanuit gaan dat ze in ieder geval weten hoe ze hun instrument moeten bespelen.

Wanneer: Vrijdag, vanaf 20:30
Waar: Café Scooters
Kost dat€7,50

PostParadise: Nocturnal

club 21 duitse techno

Tekno ut Duutsland, machtig. Die oosterburen weten wel hoe je een beatje moet bouwen, dus zaterdagavond kun je blind bij Club21 naar binnen wandelen. Vooral fijn als dikke afterparty van het eerdergenoemde Xplode Outdoor.

Oh ja, er is ook nog ene Frank uit Hengelo. Niemand weet hoe DJ’s uit Hengelo klinken, maar gelukkig is er Soundcloud.

Wanneer: Zaterdag, vanaf 23:00
Waar: Club21
Kost dat: Nul euro als je voor middernacht binnen bent.

Nightshift presents: Local Legends ’17

Night shift 17

Weten wat er in onze stad speelt en vooral draait? Dan moet je zaterdagnacht even aankloppen bij Neushoorn, voor Nightshift presents: Local Legends 17. Zo goed als alle plaatjedraaiers uit de omgeving zullen acte de presence geven en het kost ook nog eens niet duur. Net als het feestje hierboven, is dit dus ook een prima afsluiter van Xplode.

Wanneer: Zaterdag, vanaf 23:00
Waar: Neushoorn
Kost dat: Vijf eurie

Vind je dat er ergens anders toch echt een beter feestje is en zijn we die vergeten? Laat het ons weten in een comment, stuur een berichtje, of dump je meuk.

 

Ga het gesprek aan ( comments)