Stad moet beetje dicht voor spektakel Waterlicht

Vanaf morgen is het Wilhelminaplein gehuld in blauwe nevelen. De dromerige installatie ‘Waterlicht’ van Daan Roosengaarde is dan drie dagen de baas van het plein.

Waterlicht is een project van LF2018, vanzelfsprekend. Het belooft enorm vet te worden, wat je wel kunt zien in de trailer. Ja, een kunstwerk met een eigen trailer, dat zie je ook niet vaak.

Het mistige schouwspel is een goede reden om na het eten ook nog eens de deur uit te gaan. Door LED’s verlichtte wolken wandelen werkt immers een stuk beter in het donker.

Let er even op dat het ‘maar’ drie dagen duurt. Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 februari kun je door dit dromerige waterlandschap heen wandelen en beleven hoe het is om ín een kunstwerk te staan, in plaats van ervoor.

Capital of Water(licht)

watercampus waterlight

Als je de stad binnen rijdt, heb je vast wel eens het bordje gezien waarop staat dat dit de hoofdstad van water is. We hebben zelfs een watercampus. Je weet wel, dat golvende gebouw vlak naast het spoor.

Het combineren van kunst en water komt perfect bij elkaar in ‘Waterlicht’, wat dus heel goed bij ons stadje past. In steden als Parijs en Madrid werd het eerder neergezet en daar trok het volle zalen. Eh, pleinen.

Stad gaat beetje dicht

Heel leuk en aardig allemaal, zulke waterige lichtjes op het Wilhelminaplein, maar er moet wel geschoven worden met de infrastructuur. De komende drie dagen kun je met je auto dan ook niet het Zaailand of Ruiterskwartier op.

Nu ja, dat valt dus ook wel weer mee. Superruk dat we geen donuts meer mogen driften op het Zaailand, maar we wijken wel weer uit naar het industrieterrein. Het is een groot offer dat we brengen voor de kunst.

En het is een beetje lastig als je na het stappen in de Doelesteeg een taxi wilt pakken. Dan moet je toch even een stukje verder lopen. Ach, we overleven het ook wel weer.

Ga het gesprek aan ( comments)