Wat is meuk en waarom moet ik het dumpen?

Het was een dag als elke, ik surfte over het internet, voornamelijk Facebook, voornamelijk kattenfilmpjes. As usual. Hier en daar iets nuttigs via NOS of NU.nl. Toen kwam ik iets tegen wat ik nog niet eerder gezien had. Links bovenin het bericht stond een rode ‘S’ en het artikel eronder ging over wat er dat weekend te doen was in Leeuwarden. Als je niets te doen hebt ga je de gekste dingen lezen, dus dat kon er ook nog wel bij.

Ik opende de link en ging het artikel lezen. Er was genoeg te doen in de stad, zelfs enkele dingen die ik nog interessant zou vinden ook als ik er toch de tijd voor had om heen te gaan…

De knop

Na het artikel gelezen te hebben viel mij de bloedrode knop op die zich rechtsboven op de pagina bevond. ‘Dump hier jouw meuk’. Ik heb genoeg meuk; paar oude stoelen, kapot shirt en nog wel wat rotzooi. Ik klikte op de knop.

Meteen bleek dat ik aan Suksawat mijn oude stoelen niet ging kwijtraken, laat staan mijn kapotte shirt. Wat ik hier wel kon ‘droppen’ was nieuws. Content. Content heb ik gelukkig ook genoeg! Nog geen half uur geleden kreeg ik zelfs nog een filmpje over een vrij stoned figuur voor de NHL doorgestuurd, dus aan de hoeveelheid content die ik zelf heb zal het niet liggen.

Het uploaden

In plaats van dit filmpje te uploaden, waarvan ik weet dat de meeste hem toch al gezien hebben, besloot ik dit artikel te schrijven. Is meer mijn ding, schrijven.

Maar voor ik besloot te schrijven bedacht ik me wel even waarom ik dit in godsnaam zou doen. Wat heb ik eraan? Bereik ik met een bericht naar NU.nl of elke willekeurige krant niet veel meer mensen? Want dat is toch het doel van het delen van content, mensen bereiken en ze laten lachen of informeren of iets dergelijks. Maar ik bedacht me dat Suksawat dan misschien geen bereik heeft in heel Nederland, maar juist in Leeuwarden en omstreken, waardoor de kans gelijk veel groter is dat de mensen om me heen, van wie ik het liefst hebben dat ze dit lezen, dit lezen!

Dump hier je meuk

Hoewel ik nu zelf fanatiek aan het schrijven ben geslagen, hoop ik stiekem zelf dat anderen ook fanatiek content gaan aanleveren over Leeuwarden. Niet een filmpje van een meisje dat geslagen wordt met een schep uit Limburg, maar liever iemand die je ook tegen zou kunnen komen in de stad!

Dus van de ene naar de andere student, dump je meuk, en ik ben benieuwd hoe interessant het wordt als we met elkaar gaan delen.

Door: Johan Cupido. Ook meuk dumpen? Stuur ons dan even een mailtje