Warhaus en Azier tussen eerste namen op Welcome to The Village

Welcome to The Village heeft zojuist de eerste namen aangekondigd voor de zesde editie. Met Warhaus en Thomas Azier wordt het te gek en ook de andere acts mogen er zeker zijn.

Het is nauwelijks te geloven, maar de vijfde editie van Leeuwarden’s fijnste zomerfeestje Welcome to The Village is op een dag na alweer een half jaar geleden. Ideaal moment om de eerste namen voor editie 2018 de wereld in te slingeren.

Meest in het oog springende namen zijn Warhaus en Thomas Azier. De Belgische eenmansband Warhaus bracht in oktober zijn tweede album uit en valt op door zijn donkere, trage stem. Denk aan een dromende Nick Cave, een zwoele Tom Waits en hier en daar wat Leonard Cohen. Jazekers, delicaat voer voor de muzikale fijnproever.

Thomas Azier kennen we ondertussen allemaal. Geschoold in Leeuwarden, dus eigenlijk is ‘ie nog gewoon van ons. Nam daarna nog heel veel klasse en stijl mee uit Parijs en Berlijn en bracht toen weer een dijk van een plaat uit. Dikke jippie dat ‘ie er dit jaar staat.

Keuze van de organisatie

bandjes boeken met Eva Peter en peter

Dit zijn Eva, Peter en Peter. Niet per se in die volgorde.

Vet hoor, Warhaus. Stoer ook, die Tommie Azier. De rest van de artiesten zegt je misschien nog niet zo heel veel. Welome to The Village heeft er dan ook een handje van om retegoeie acts neer te zetten die bij het grote publiek weinig belletjes doen rinkelen.

Een goed reden om even te bellen met de organisatie. Naar wie kijken de heren en dames programmeur nou echt uit en welke acts mogen absoluut niet missen?

Eva van Netten – Programma Coördinator

“Mykki Blanco vinden we hier al een paar jaar heel goed,” zegt Eva, die zelf trouwens in het loeiharde bandje Blackbox Red speelt. “Het is een echte pionier in de queer hiphop scene, die momenteel hard groeit.”

Twee jaar geleden zag ze de act voor het eerst, tijdens een showcase in België. “Dat was echt heel intens,” zegt ze. “Je moet ook even zeggen dat mensen zijn documentaire over de gay scene in Johannesburg moeten zien. Die zit vol met visueel en muzikaal spektakel en is een van de beste docu’s die ik heb gezien. Dan snap je meteen waarom we hem graag willen hebben.” Oké Eva, doen we.

Peter Dijkstra – Programmeur

Peter Dijkstra, de ene helft van het illustere duo der boekingen ‘Peter&Peter’, wijst je alvast op Ryley Walker. “Perfecte muziek voor een roadtrip.”

“Zijn optredens zijn altijd anders, omdat zijn live sets heel experimenteel zijn,” zegt Peter. “Het kan zo zijn dat je tijdens een uur maar vier liedjes hoort, die hij dan elk heel erg uit laat spinnen.”

“We vinden deze act zo mooi, dat we ervoor zorgen dat je er in de programmering eigenlijk niet omheen kunt,” zegt Peter. Ook tof, dit optreden is het enige dat Ryley Walker in Nederland geeft.

Peter Reen – Programmeur

Peter, de andere helft van het legendarische programmeursduo ‘Peter&Peter’, kijkt uit naar Strand of Oaks. “Die man heeft een hele goeie baard,” zegt Peter. Say no more Peter, daar gaan we heen.

Naast de grandioze gezichtsbeharing, heeft Reen nog wel wat redenen om juist deze band te noemen. “Het is een hele goeie live band,” zegt hij. “Folk-rock, maar dan met een eigen draai. Het is een hele fijne sound.” Ook dit is een show die in Nederland exclusief is, dus ja, die wil je ook niet missen.

Welcome to The Village 2018

welcome to the village warhaus

Zoals gebruikelijk wordt Welcome to The Village ook dit jaar in juli gehouden. Om precies te zijn het weekend van 19, 20 en 21 juli. Gaan we er voor het gemak even van uit dat het benepen kliekje van Groen Ster Duurzaam zich een keertje gedeisd houden.

Voor meer info over Welcome to The Village, waarvan de eerste kaarten alweer zijn verkocht, klikkerdeklik hier.

Ga het gesprek aan ( comments)