Wanneer komen de goedkope busritten van Flixbus naar 058?

flixbusGrote artikelen in de krant, Facebook stond er al vol mee, en de collega’s bij Sikkom hadden het er ook al over: de Flixbus. Waarmee je bijvoorbeeld naar Amsterdam kunt voor 7 euro. Grote vraag bij ons: waarom niet in Leeuwarden?

Sinds gisteren is het mogelijk om vanaf Drachten of Groningen naar verschillende grote steden in Nederland, Duitsland, en eigenlijk nog veel meer bestemmingen te reizen met de zogenaamde Flixbus. Groene bussen met stopcontacten, wifi, extra beenruimte, etc.

Maar vooral: supergoedkoop. Zo kun je dus voor 7 euro naar Amsterdam in 2 uur en 20 minuten, voor 17 euro naar Bremen, en voor 63 euro naar Londen, om maar even wat te noemen.

Fuck, dat willen wij ook hier in Leeuwarden. Wel handig ook, om die verbinding met andere grote steden te hebben als je straks Culturele Hoofdstad van Europa bent. Maakt het voor toeristen behoorlijk stukje aantrekkelijker.

Even bellen met Flixbus

Maar even aan de lijn hangen daar. Wanneer komt Flixbus naar Leeuwarden? “We zijn nog in gesprek met Leeuwarden, hebben wel al vergunningen rond”, zo vertelt de woordvoerster. “We hebben eerst voor Drachten en Groningen gekozen, omdat daar ook al Flixbussen reden. Bovendien willen we graag samenwerken met lokale vervoerders, en dat duurt even.”

Maar wanneer dan? “Het is zeker de bedoeling om deze ritten ook in Leeuwarden aan te bieden. Maar dat wordt zoals het nu lijkt in het voorjaar van 2017.”

Nog even wachten dus. Jammer wel. Goed, je kunt in het weekend wel voor 5 euro met de sneldienst naar Drachten. Is nog wel een stuk goedkoper dan naar Amsterdam te reizen met de trein, om vervolgens het vliegtuig naar Londen te pakken.  Duurt alleen wel even iets langer. Hier is meer info

Ga het gesprek aan ( comments)