Waarom zou je als vrijwilliger gaan werken?

vrijwilligerAlles is duur. Bier, wijn, je nieuwe telefoon, feestjes… Werken dus om die centen bij elkaar te krijgen. Maar waarom zijn er dan zoveel vrijwilligers? Kun je je tijd niet beter besteden aan geld verdienen?

De festivals springen de laatste jaren als paddestoelen uit de grond, in Leeuwarden. Mag ook wel, tenslotte zijn we over twee jaar Culturele Hoofdstad van Europa. Genoeg plek om mensen aan het werk te zetten, maar ook genoeg plek om vrijwilligerswerk te doen.

Welcome To The Village, een van de leukste festivals van Leeuwarden, is over een kleine twee maanden. Zo’n 500 vrijwiligers werken mee aan. Er moet een goeie reden zijn waarom je liever gratis meewerkt dan dat je ergens anders geld voor je ingezette uren krijgt.

Tijd om de vrijwilliger te vragen

We namen afgelopen zondag een kijkje bij de vrijwilligersdag van Welcome To The Village, waar een deel van de vrijwilligers alvast bijeenkwam om elkaar wat beter te leren kennen. Wat brengt het vrijwilligerswerk bij Welcome To The Village hun? En wat brengen zij Welcome To the Village? Je ziet het in dit filmpje.

Ga het gesprek aan ( comments)