Waar moeten nieuwe studenten in Leeuwarden vooral wel en niet naartoe?

Jochem Schuiling maakt mooie plaatjes

Foto van Jochem Schuiling

Ongeveer vijfduizend nieuwe studenten stromen straks weer Leeuwarden binnen. Ze komen overal vandaan. Van Jubbekutteveen tot ergens diep uit China. Allemaal hier om te studeren aan een van de prima aangeschreven hogescholen. En om te borrelen, shoppen, chillen en te feesten.

Dat is allemaal minstens zo wichtig. Zeker in Leeuwarden. Waar cultuur zo belangrijk is dat we heel 2018 de culturele hoofdstad van Europa zijn. Daarom willen we graag een top tien maken met hotspots en notspots voor de verse eerstejaars. Zodat ze niet per abuis op de Weaze belanden tijdens een kroegentocht.

Gay Straight Parade Leeuwarden 1

What to do, where to go?

Kunnen we hier op de redactie een aantal tips uitschrijven, maar er zit natuurlijk veel meer expertise in de massa. Jullie weten veel beter waar je als nieuwe student een hapje moet eten, een speciaal biertje moet nassen, waar het goed feesten is, waar je zeker naartoe moet en waar je beter je gezicht niet kunt laten zien.

Daarom de vraag: waar moeten verse eerstejaars vooral wel naartoe? En waar vooral niet naartoe? Drop het in de comments en doe er even voor het gemak een uitleg bij. Dan weten ze ook waarom. Onder de inzendingen verloten we een paar droppakketten. Dan maken wij er een top tien van. Drop je suggestie in de comments

Onder de ultieme ultieme verloten we droppakketten.

Jochem Schuiling maakt mooie plaatjes

Foto van Jochem Schuiling

Ga het gesprek aan ( comments)