Vrijdagmiddag clandestien feestje in Prinsentuin onder de naam PARKY

prinsentuin parky

Ondertussen is iedereen goed klaar met het verbod op leuke dingen doen. Zo kan het dat er opeens een evenementje online staat, waar mensen wordt opgeroepen om vrijdagmiddag naar de Prinsentuin te komen om samen een Parky te vieren. Met daarbij ook nog eens anderhalve meter afstand.

“Sinds wanneer hebben we toestemming van de overheid nodig om plezier te maken?” vraagt de anonieme organisator zich af. Daar heeft hij of zij natuurlijk een punt. Maatregelen en beperkingen of niet, we mogen het best naar ons zin hebben. Daarbij, loop je wel corona op, dan heb je “Aanzienlijk betere overlevingskansen dan bij die syfilis uit Lloret de Mar.”

Dus komt er een ‘Parky’, wat een samenvoegsel tussen ‘Party’ en ‘Park’ is. En het is precies dat. Een party in het park. Je gaat er gewoon heen met je natje, je droogje en je bluetooth speakertje en maakt er een gezellige middag van. Heb je zin in andere muziek, dan loop je gewoon naar andermans speaker.

Parky begint op vrijdagmiddag

Superleuk idee hoor. Wel benieuwd wanneer de politie gaat ingrijpen. Immers, bij drukte staan er al dranghekken om maar een beperkt aantal mensen binnen te laten en ’s avonds is de boel nu zelfs gesloten. Het is zo ondertussen een beetje de Leeuwarder Krim.

Maar wat doet het er toe? Zelfs als je een paar uurtjes kunt genieten van een vrolijk samenzijn is de parkparty al geslaagd. Wees er om 16:00 uur, zorg dat je anderhalve meter afstand houdt en begin je weekend met de allereerste Parky in de geschiedenis van de mensheid.