Vrijdag is LUIK in Stânfries – “Drie toffe optredens over dingen die je normaal gesproken niet bespreekt”

Jamila Faber, ook wel bekend als de Stadskunstenaar van Leeuwarden, presenteert haar tweede project: LUIK. Het wordt een muzikaal drieluik over verborgen verhalen, mensen, dieren en plekken in de stad. Drie artiesten, drie perspectieven, drie pareltjes. Met Esther de Jong, Chai Blaq en Jamila Faber.

Dat klinkt wat zweverig, zoals het een kunstenaar betaamt. Daarom maar even contacten met Jamila, om te vragen wat nou precies de bedoeling is. “Als Stadskunstenaar wil ik achter deuren en sluiers kijken. De actualiteit is voor de media, het kleine, persoonlijke, verborgene en onverwachte is voor mij,” legt Jamila de insteek van LUIK uit.

Muziek als water

Volgens de kunstenaar is muziek de ideale vorm om die verhalen te delen. “Muziek kan overal tussen kruipen, het is net als water. Plus: het is ook mijn primaire discipline. En het is gewoon lekkorrrr.” Komt nog steeds wat vaag over. Om het concreet te maken, LUIK komt hier op neer: “Het zijn gewoon drie toffe optredens rondom het thema van dingen die je normaal gesproken niet bespreekt, ziet of weet.”

Orde der Oplettenden

Volgens Jamila wordt de bezoeker een soort deelgenoot van de Orde der Oplettenden. “Daarna zie je de stad anders. Het verandert je blik en perspectief omdat overal waar je kijkt wel iets gebeurt, dat je niet meteen ziet, maar dat er wel is.” Nieuwsgierig geworden? LUIK is vrijdag 12 mei van 20:00 tot 23:30 uur in Stânfries X, aan de Willemskade NZ. Meer info op Facebook.

Wat is LUIK – mjoesik

Iemand vroeg me vandaag wat LUIK nou eigenlijk precies is en waar het over gaat. Bij deze het antwoord <3

Kaartjes kopen? Mailen naar info@jamilafaber.nl OVV LUIK – TICKETS.

Xxx J.

Geplaatst door Stadskunstenaar Leeuwarden op dinsdag 9 mei 2017

Ga het gesprek aan ( comments)