Vormgeving Culturele Hoofdstad directe kopie van album Keane

keane album ch2018

Die vormgeving die Culturele Hoofdstad gebruikt is best wel mooi. Misschien niet bijster origineel, want sommige onderdelen zijn direct overgenomen van een Keane albumcover.

Een en ander is uitgezocht door Annemarie, die eerst voor Suksawat en nu voor de Leeuwarder Courant leuke items maakt. Door een vriend werd ze gewezen op een etalageruit bij het Wilhelminaplein.

Op het raam van het gebouw waar je de parkeergarage binnen kunt wandelen, zie je fraaie blauwe en witte golven waarvan de schuimkoppen zijn vervormt tot paardenkoppen.

Under The Iron Sea

commercial lf2018

Still uit de commercial van LF2018

Heel erg Fries wel, dat woeste van de zee en het trotse van de Fryske Hynsters. Lekker onstuimig. Alleen niet zo creatief, want het lijkt best wel veel op de albumcover van Under The Iron Sea van de Britse band Keane.

En als we zeggen ‘lijkt best wel veel op’, dan bedoelen we eigenlijk dat het qua ontwerp vrijwel een één-op-één kopie is. Is dat gebruikelijk in het grafische wereldje? Vast niet. En het is ook niet helemaal netjes.

Niet alleen op parkeergarage

Keane under an iron sea

De vormgeving met de zeepaardjes is trouwens niet alleen te zien op de parkeergarage van het Wilhelminaplein. Ook in de officiële commercial van Leeuwarden Fryslan 2018 golven de paardenkoppen door het beeld.

We hebben geen idee of deze kopie een enorm toeval is, of dat het bewust is gedaan. Wie weet is het een eerbetoon van de ontwerper aan Keane, of misschien is het een easter egg en is de Britse band de muzikale afsluiter van het culturele jaar. Het is ver gezocht, maar je weet het niet

Voor de hele vlog van Annemarie over LF2018, klik je hier. Zelf ook iets vreemds gezien over de vormgeving van LF2018? Laat het ons dan horen.

Ga het gesprek aan ( comments)