Volledige lamstralen bekladden Plensa-fontein

plensa fontein leeuwarden beklad

Je kon er op wachten. Vannacht heeft een of andere lulhannes zijn onleesbare tag en een snor op de mistfontein voor het station geverfd. Nou, grote jongen.

Iedereen die deze morgen met de trein ging heeft het kunnen zien. De spierwitte beelden zijn niet meer lang smetteloos wit. De jongen is wat opgegroeid en heeft een snor gekregen.

Toegegeven, die witte boy met een volwaardige snor, dat is ergens nog wel komisch. De tag eronder lijkt echter gedaan door een scheefgegroeide pinguïn met chromosoompje minder.

Dat klopt waarschijnlijk ook wel. Heel veel bijzonders drijft er in je hersenpannetje niet rond, wanneer je de Plensa’s zo loopt te vernachelen. Dan ben je gewoon een goedkope hater.

Graffiti is onvrede

plensa fontein beklad

LELIJK

Ja, natuurlijk, het zat er aan te komen. Je kunt in deze stad niet een heel station verbeteren en een fontein van internationale allure neerzetten, zonder dat tenminste één Leeuwarder het lelijk vindt.

Alleen wel fakking triest dat deze rioolbewoner dat besloot te uiten door een blik zwarte graffiti leeg te kliederen op ‘Love’. Lelijk.

Knaap, ga even op bezoek bij echte stadskunstenaars en leer hoe je fatsoenlijk zo’n verfspuit in je knuistjes houdt. Dit lijkt nergens op. Spuit daarna lekker je eigen gordijnen vol, maar val ons niet lastig.

Ook superkut, die beelden moeten weer wit worden. Dat is niet gratis. Vanmiddag laat de gemeente de fontein schoonmaken. Kosten, heel veel euro. En bedankt, he.

Ga het gesprek aan ( comments)