Voetjes van de huisvloer tijdens virtuele wandel Elfstedentocht

Stappenteller aan en gaan! Hoewel de Elfstedentocht ook wandelend niet door kan gaan, is er toch nog hoop en uitdaging voor de bewegende mens. Loop je in zestien weken 283 kilometer, dan heb je de Elfstedentocht gehaald. Onzichtbaar weliswaar, maar toch.

Het werkt zo. Elke maandag check je bij onze nieuwsbroeders van de Ljouwerter Courant wat de route van de week is. Vandaag is dat bijvoorbeeld Leeuwarden. Vervolgens zet je de stappenteller aan en ga je lopen. Niet in de stad, want dan zou je al die andere wandelaars tegen komen, maar thuis. Je loopje naar de koelkast, de hond uitlaten, de groenteresten in de groene container drukken terwijl het eigenlijk al een week niet meer past, het telt allemaal mee.

Aan het einde van de tocht heb je in zestien weken even zoveel routes gelopen. De LC doet daarbij onvoorstelbaar modern, en noemt zoiets een ‘Challenge’. Nou, dan doet iedereen natuurlijk meteen extra hard zijn of haar best.

Je zet 377.933 stappen

wandel elfstedentocht

Een zo’n challenge is tussen de 16.000 en 31.000 stappen. En dat, lieve wandelvriendjes, is best een hoop. 10.000 stappen is namelijk al 7,5 kilometer, dus reken maar uit. Tot en met 6 september zet je als het goed is 377.933 keer je ene voet voor de andere en dan heb je een whopping 283 kilometer gelopen. Oftewel, de hele Elfstedentocht. Nou, da’s toch keurig.

De bovenstaande uitleg is behoorlijk compleet, maar hier kun je nog meer lezen. Op de website doejemee.nl lees je dan nog meer over het hoe en wat, terwijl je hierzo alle routes kunt checken. Hoe je de boel dan nog bij via Endomondo, ben je helemaal ready to go. Hup seun, Nederland in Beweging, The Friesland edition!