Voetbalclub Frisia beroofd van 500 liter bier

inbraak frisia

L.A.C. Frisia heeft een slecht weekend gehad. Qua voetbal ging het nog wel, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in de kantine. De meest vreselijke misdaad is de ontvreemding van vijfhonderd liter bier. 

Het is natuurlijk al superkut wanneer je clubhuis niet veilig blijkt voor vandalen. Maar dat ze je bier meenemen, dieper in het hart kun je een voetbalclub niet treffen.

Goed, er missen ook een mengpaneel, snoep en een stuk of wat ballen, maar die kun je wel weer vervangen. Bier heeft verdorie emotionele waarde, Daar blijf je vanaf.

Tweeduizend getapte biertjes

Het idiote van alles, is dat de vijfhonderd liter vloeibaar goud zijn gestolen door de tap open te zetten. Dat zou toch handiger kunnen door even het fustje af te koppelen en mee te nemen.

Want een tap open zetten, dat doe je eigenlijk alleen om een biertje te tappen. In de derde helft het liefst. Maar deze klootviolen hebben het hendeltje naar beneden gehaald en het bier gewoon laten lopen.

Dat betekent dus dat ze of ergens een aantal emmers met bier hebben staan, of dat ze voor vijfhonderd liter aan biertjes hebben getapt. Ongeveer tweeduizend biertjes zijn dat.

Clubhuis in puin

Clubhuis frisia kapot

Oftewel, dat is een flink feestje geweest. Op de foto’s is ook zien dat de schobbejakken flink huis hebben gehouden. Het is een chaos. Lekker voor de schoonmaakster, joh.

Er is zelfs een ruit ingegooid en drie deuren moesten het ontgelden. Al met al zou je bijna denken dat Vindicat of een andere onheilige studentenclub op bezoek is geweest.

Al met al enorm zuur voor Frisia. Ze kunnen deze kater nu niet eens weg zuipen, dat is extra sneu. Volgens de site van de Liwwadder trots gaan ze rap achter de inbrekers aan. Met camerabeelden moet dat wel lukken, hopen we.

Mocht je dit weekend nou zelf iemand hebben gezien met een aantal emmers bier op de fiets, vergeet dat dan niet te melden aan de politie of de club. Want bier en een voetbalkantine, die band mag je niet zomaar verbreken.