Vijf Liwwadder alternatieven voor ADE

ADE Leeuwarden

Dit weekend is Amsterdam een beetje stoer aan het doen met hun eigen Amsterdam Dance Event, ofwel ADE. Lekker belangrijk. Hier in Leeuwarden kunnen we ook buiten de randstad een prima feestje bouwen.

Leuke stad hoor, Amsterdam. Maar ze vinden daar vooral zichzelf heel belangrijk. Op een of andere manier gelooft iedereen het ook nog en zo is ADE verworden van een Amsterdams zelfzuigpartijtje, naar een internationaal toonaangevend evenement voor de dance-industrie.

Who cares? Wij niet. Een beetje Liwwadder heeft de aankomende dagen veel te druk om een van deze dikke fissa’s te bezoeken, er te dansen en er euforisch weer weg te komen. Aah, Leeuwarden.

1. STUdance the NR 1 Student night

studentnight in leeuwarden

We beginnen het weekend op donderdag in Hemingway. De studentenavond alhier kon wel eens aan gaan slaan als het brandalarm van een pyromaan en dat heeft één reden. Bier en shotjes haal je voor €1,00. Jawel biertjes voor een euro. Shotjes ook.

Met zulke prijsjes wordt elk feestje gezellig, al sta je in een koeienschuur. Laat het je goed smaken, want raad eens wat een biertje kost op ADE? Eurootje of drie, reken daar maar op.

Donderdagavond, van 23:00 tot 05:00. Check het hele event hiero.

2. Glow Party Hosted By ISA

glow party isa hemingway

Verf op je kop is altijd leuk. Vraag maar aan clowns en militairen. Ook op de Glow Party van ISA kun je een klodder neon-kleurige verf op je koppie verwachten. Tijdens het kleurrijke feestje, ook al in Hemingway, is de rest lekker donker en licht iedereen op dankzij een strategisch geplaatste blacklight.

Georganiseerd door ISA, de community van Leeuwarder internationale studenten, kun je er van uit gaan dat dit een prima feestje wordt. Lekker bilinguaal. Heb je geen neon kleding thuis? Draag dan wit. Werkt altijd.

Zaterdag, van 23:00 tot 05:00 in Hemingway. Check het event op feestbook.

3. Substantial ♚ D-Attack (& more)

substantial bebida's

Dus jij dacht dat het weekend op zondag voorbij was? Dan raden we je aan om die avond, terwijl het weekend nog echt een paar uurtjes duurt, Bebibida’s binnen te stampen. Klapperende hardstyle tot in de allervroegste uurtjes van de nieuwe week en jij kunt er maandag weer helemaal tegenaan.

Een van de artiesten die er draait, is Pieter Sahieter, Fries voor ‘Peter zo heet ‘ie’. Alleen al daarom zou je zondag even langs het ruiterkwartier willen hobbelen. Oh, en Bebida’s is natuurlijk net uitgeroepen tot populairste shotjesbar van Nederland. Uitgelezen momentje om het personeel even te feliciteren.

Zondag, van 23:00 tot 0:500. Check het hele event hier.

4. Into The Void

into the void leeuwarden

U is niet zo van die beat-muziek, maar blieft daarentegen wel een gitaartje of twee? Geen nood, ook dan heeft Leeuwarden u gecoverd. Into The Void is een tweedaags festival dat je vooral niet moet bezoeken wanneer je een teer ADE-hartje hebt.

Want Into The Void is twee dagen lang behoorlijk scheurende rock, met af en toe wat stoner. Het is alweer de vijfde keer dat dit festival wordt georganiseerd en dit weekend hoor je niet minder, maar wel meer, dan vijfentwintig bands.

Vriendelijke namen als Church of Misery, Dead Elvis en Neoslave laten deuken achter in je trommelvliezen, dus neem oordopjes mee.

Vrijdag en zaterdag in Neushoorn. Kaartjes kosten €22,50(vrijdag), €30,-(zaterdag) of €45,-(weekend). Check hier het event.

5. Jubileumconcert Le Mistral

Amsterdam, eat your heart out. Jullie hebben dan wel een leuk dansfestijn, maar dat tipt nog niet eens bijna aan Liwwadder trots Band Le Mistral. Welke muzikant in de buurt van de Oldehove heeft hier niet zijn muzikale mosterd vandaag gehaald?

Deze onverschrokken vertolkers van welk levenslied dan ook, deze bruggenbouwers tussen stadse elite en arbeidende burgers, die culturele alleskunners en vernietigers der esthetische correctheid, die bestaan vijftien jaar.

Hun onderschatte inzet en bijdrage aan de Leeuwarder popcultuur in dat anderhalve decennia, verdient niks minder dan onze tomeloze waardering. Hoera voor Klafia, Frans en hun zoon Christiaan, die qua talent niks onderdoet voor Milli Vanilli.

Het minste dat we kunnen doen om ze te bedanken voor hun bewezen diensten, is het aanwezig zijn tijdens hun jubileumconcert in De Harmonie. Buiten hun hits als ‘Paradise’ en ‘Overleven’, hoor je er ook het nieuwe album ‘Vrede’.

Vrijdag, van 20:30 tot 23:00 in zalen Schaaf. Check hier dit niet te missen evenement en laat je leven veranderen.

Ga het gesprek aan ( comments)