Video: wat kan er beter in Leeuwarden? Wij vroegen het aan studenten

Leeuwarden zet stappen naar de toekomst. De halve stad wordt omgebouwd voor Culturele Hoofdstad, daarnaast moet Leeuwarden een echte studentenstad worden waar het bruist en waar jongeren graag willen zijn. Maar wat vinden studenten eigenlijk van 058? We zijn benieuwd en gingen daarom naar de campus om te vragen: ‘Wat kan beter in Leeuwarden?’

Slechts een enkeling vindt dat Liwwadden af is en eigenlijk alles heeft wat nodig is. Maar het gros van de ondervraagden heeft suggesties om Leeuwarden te verbeteren. Zo vindt een student dat er echt wat gedaan moet worden aan de sluitingstijden van de horeca. Begrijpen we hier op de redactie. Het is best wel achterhaald dat je op een bepaald tijdstip in een kroeg of club moet zijn. De stad wordt er niet veiliger of rustiger van, integendeel. Kijk maar naar Groningen.

Meer diversiteit heeft Leeuwarden nodig

Een andere studente meent dat er sowieso veel meer moet gebeuren voor studenten, zeker als Leeuwarden een echte studentenstad wil worden. Iemand anders vult haar aan: “Misschien meer evenementen of zo? Het gewoon wat interessanter maken.” Sowieso vinden veel studenten 058 redelijk eenzijdig en rustig. Zoals een andere student zegt: “Er moeten meer uitgaansgelegenheden komen en het winkelaanbod moet gevarieerder. In een kwartiertje heb ik de binnenstad wel gezien.”

Eigenlijk sluit iedere ondervraagde zich hier bij aan in verschillende woorden. Zo vindt eentje dat er genoeg te doen is in Leeuwarden, maar niet specifiek voor jongeren. Een andere gast merkt op dat er heel veel kroegen zijn, maar dat het aanbod clubs vrij skeer is. Tot slot denkt een jongen dat het geld wat er is misschien verkeerd besteed wordt. “Er zijn bepaalde wijken die er niet goed uitzien en waar niet naar om wordt gekeken. Het geld gaat naar CH18, maar misschien is dat wel verkeerd.”

Ga het gesprek aan ( comments)