Video: vrije tieten in de Prinsentuin

Vrouwen moeten lekker met hun tieten bloot lopen, als ze dat willen. Dat was zo’n beetje de strekking van ‘Daar heb je tieten voor nodig’, een protest in de Prinsentuin voor, jawel, blote tieten.

Er is een dame of tien, vijftien aanwezig om aan het water gezellig te pronken met wat moeder natuur hen had geschonken. Vanaf vier uur in de donderdagmiddag zitten ze gezellig te leuten, zonder hun bovenlichaam te bedekken. Want dat moet kunnen, vindt bedenker Lauren Carmen.

Mannen lopen immers ook te pas en te onpas zonder shirt rond. Vooral de Liwwadder man mag zijn pens graag openbaar heen en weer laten zwenken, als een zwaarbeladen veetrailer in een scherpe bocht. Schültenbrautje erbij, kan allemaal.

Tieten staan gelijk aan seks

Laura en tieten

Voor meisjes en vrouwen is dat anders. Tieten = seks, moet je bedekken. Dat is zo’n beetje de algeheel geldende opvatting over de uitpuilende melkklieren waarmee iedere vrouw in meer of mindere mate is gezegend.

Laura vindt dat we maar eens van dat idee af moeten. Want tieten zijn normaal. Borstvoeding in het openbaar, ook normaal. Als iemand in zijn of haar blote bovenlijf door een park wil banjeren, ook normaal. Alles normaal.

Bekijks

Shirt uit tieten

Behalve de stoere dames zelf, is er ongeveer net zoveel aan bekijks. Er zijn minstens zoveel lenzen als tieten, minstens zoveel kijkers als demonstranten. Schitterend vinden ze het allemaal.

Opvallend is dat eigenlijk helemaal niemand zich aan de pronte en minder pronte borsten lijkt te storen. “Zo liepen we er in de 70’s allemaal bij,” is een kreet die meer dan eens klinkt.

In een boom hangen een stuk of wat BH’s, als afgeworpen ketenen, zacht wiegend in de wind. Na zes uur gaan ze weer om de ontblootte bovenlijven. Want kun je nog zoveel protesteren, in je blote tetten paraderen is nog steeds verboten voor de wet.

Ga het gesprek aan ( comments)