Video: Melvin schreef het aangrijpende nummer Rust in Vrede Remon

Het staat nog vers in ons geheugen: de vermissing en het overlijden van Remon Bruinsma. Heel Leeuwarden in shock. Ook Melvin trok het zich zo aan en daarom schreef ‘ie een nummer.

Een periode vol onzekerheden en uiteindelijk het gruwelijke nieuws dat de jonge vent uit De Westereen was gevonden. De droevige gebeurtenissen raakten elke Leeuwarder en ook mensen buiten het stadsje recht in het hart. Zo ook Melvin de Jong.

Machteloos

“Ik kende hem niet persoonlijk, maar het greep me zo aan”, zegt Melvin. “Maar in de periode dat hij vermist was, keek ik elke dag even of er nieuws was. En dan hoop je toch op goed nieuws.” Zoals heel veel mensen had Melvin het gevoel dat hij machteloos aan de zijlijn stond, terwijl elke vezel in z’n lichaam hem vertelde iets te doen.

“Voor mij was het duidelijk: hier moest ik iets over schrijven. Als de emoties zo hoog oplopen, en je kunt praktisch weinig doen, dan is dit voor mij dé manier om iets bij te dragen.”

Rust in Vrede Remon

En dus is daar Rust in Vrede Remon. “Ik had het nummer gemaakt en opgestuurd naar zijn ouders. Daarbij de vraag of ze het voor zichzelf wilden houden, of dat ik het openbaar mocht laten horen aan mensen.” En die kozen gelukkig voor het tweede. Gelukkig, omdat het een prachtige track is geworden.

Dat vinden niet alleen wij, maar ook vele mensen op Facebook. Je hoort dat het oprecht is. “Ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen toen ik de reacties las onder het liedje”, zegt Melvin. “Ongelooflijk hoeveel zoiets kan losmaken.”

Meer checken van Melvin  a.k.a. Triple X? Check dan vooral zijn Youtube-kanaal.

Ga het gesprek aan ( comments)