VIDEO: Liwwadder duo Magnificence in China

Veel vliegtuigen, veel feestjes en duidelijk groeiende wallen. Het verblijf van de Magnificence was machtig mooi en best pittig. Check hun vlog / aftermovie!

Eind juli vertrekt het duo Robin en Maurice richting het verre oosten om eens te checken of de mensen daar ook anders dansen dan hier. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

“Ik ben nog nooit ergens geweest waar de mensen zo enorm opgaan in de muziek,” zegt Robin erover. Maurice, de andere helft van duo Magnificence, is ook onder de indruk van de Chinese passie.

“Het was geloof ik bij de vierde club waar we draaiden,” zegt hij, “en toen we ons eigen nummer ‘With You’ draaiden, zong iedereen mee en ontstond er zelfs een moshpit. Dat zie je niet snel.”

Aan een stuk door

magnificence in china

In China is het eigenlijk één groot gekkenhuis. Dat is ook het woord waar Robin de tien dagen durende trip mee samenvat. “In die tien dagen hebben we vijf optredens gedaan, in vijf verschillende steden.”

Het resultaat is duidelijk te zien in de vlog. Waar de heren van Magnificence er in de eerste minuut nog frisjes uitzien, nemen de wallen gedurende de video steeds serieuzere vormen aan.

Van die vermoeidheid zie je tijdens de optredens niks terug. Dat heeft een reden. “Zodra je een plaat opzet, krijg je meteen een stoot adrenaline door je heen,” zegt Robin. “Dan vergeet je de moeheid volledig.”

“Na een optreden wil iedereen nog shotjes met je doen en krijg je een shitload aan drank. Dan ga je even slapen in een hotel en stap je na een paar uur in het volgende vliegtuig, om het allemaal nog een keer te doen.”

Touren in China is vet

Het was vooral een enorm vette ervaring, zegt Robin. “Je maakt er idiote dingen mee. Voor een van onze optredens, toen we het busje uitstapten, renden er een mannetje of veertig op ons af om een foto te maken!”

Aanrader dus, dat optreden in China, al heeft Maurice een ander woord om de trip te omschrijven. “Noodles.” Zegt hij beslist.

“Na een paar dagen Chinees eten, ben je echt wel klaar met al die noodles en rijst. Toen we een McDonalds vonden, waren we wel eventjes gelukkig om wat anders te kunnen eten.”