Video | Cambuur to the Bone: repo over het sfeerteam van Cambuur

Video | Cambuur to the Bone: repo over het sfeerteam van Cambuur

Hoe maak je zo’n vette sfeeractie als ‘Cambuur to the Bone’? En waarom? Antwoorden vind je in de videoreportage: op pad met Kvc Sfeer. Lees meer: https://www.suksawat.nl/video-cambuur-to-the-bone-repo-over-sfeerteam-van-cambuur/

Geplaatst door Suksawat op vrijdag 26 januari 2018

Het voetbal van Cambuur wordt misschien elk jaar slechter, de acties van Sfeerteam KVC worden steeds vetter. Met als voorlopig laatste hoogtepunt de indrukwekkende actie ‘Cambuur to the Bone’ tegen de Graafschap thuis op 12 januari.

Cambuur zit in een beroerde fase vol tumult als De Graafschap direct na de winterstop op bezoek komt. In de catacomben wordt Henk de Jong, held van vele Cambuursupporters maar trainer van de Superboeren, als verloren zoon ontvangen. Iedereen krijgt een handje of een knuffel. In de persruimte ligt gebak omdat een Cambuur-medewerker jarig is. De sfeer is ontspannend en warm, heel anders dan in het stadion.

Daar blaast een koude wind over het veld en tribunes terwijl de gasten van het Sfeerteam druk bezig met de laatste loodjes voor de grote jaarlijkse sfeer-actie. Alles is tot in de puntjes geregeld. Er zijn duidelijke afspraken met Cambuur, de vergunning voor het vuurwerk is afgetikt bij de gemeente en ‘Hardcore to the Bone’ van Neophyte ligt in de platenspeler van de stadionspeaker. En toch is het rete-spannend.

Cambuur to the Bone

Het wachten is op het juiste moment. Vlak voor de aftrap moet het doek omhoog precies op het moment dat ‘Hardcore to the Bone’ door het stadion galmt. Even later moet het vuurwerk op de maat van de muziek aansluiten. Dat betekent een hoop stress voor het Sfeerteam in de laatste minuten voor de wedstrijd. Maar de actie pakt verdomde goed uit. Over de volle breedte van de Oosttribune wordt een angstaanjagend doek uitgerold.

Met in het midden een enorm doodshoofd. De oogkassen lichten griezelig op door LED-lampen. Tegelijk blaast Neophyte over het veld en als het doek halverwege is barst het vuurwerkspektakel achter de tribune los. Het is awesome. Het is ongekend vet. Het boezemt angst in bij de Superboren en is het startsein voor een kolkend avondje Cambuur waarin de Graafschap, nadat ze op voorsprong komen, wordt afgedroogd. Maar wat vooral blijft hangen is Cambuur to the Bone.

Ga het gesprek aan ( comments)