VIDEO: Verbouwing van de nieuwe bibliotheek vordert gestaag

Rondje Blokhuispoort

We nemen je in deze video even mee tijdens een rondje door de nieuwe bieb. Zoals je ziet moet er nog behoorlijk wat gebeuren, dus er wordt op dit moment keihard gewerkt. Wij kijken er onwijs naar uit om je vanaf 25 januari te mogen ontvangen op deze prachtige plek! 🙂

Geplaatst door Bibliotheek Leeuwarden op maandag 8 januari 2018

Over een paar weekjes is de nieuwe bibliotheek in de Blokhuispoort open. Met een filmpje laten ze even zien hoe ver de verbouwing is. 

De bibliotheek, voor de mensen die het niet kennen, is een fysieke opslagplaats voor dingen die je ook op het internet kunt vinden. Heel veel kennis, opgeschreven in boeken. En die kun je dan lenen.

Hoewel je de meeste van die boeken ook gewoon kunt downloaden als e-pub of iets dergelijks, gaat er niks boven het echte bladerwerk. Met je vingers door de vezels en je neus in het karton.

De toekomst van bibliotheek Leeuwarden

nieuwe bibliotheek in de BHP

In zo’n bibliotheek werken ook mensen. Bibliothecarissen, bijvoorbeeld. En zoals iedere moderne organisatie, hebben ze ook iemand die de communicatie doet.

Even tussendoor, weet iemand wat het precies betekent om in dit vakgebied werkzaam te zijn? Als je een medewerker Communicatie vraagt wat dat hij of zij dan nou eigenlijk doet, wordt er wat gemompeld in de richting van ‘Nou ja, weet je wel, social influencer in contact brengen met de community, zodat de Facebook organische dingen vlogger en zo, beeld en geluid zorgen dat het beeldmerk van onze organisatie op één lijn dezelfde sfeer. Als je dan af en toe een foto in de juiste context richting persmomenten Snapchat, dan voer je dus beleid met betrekking tot je doelgroep.’ Dan knik je maar wat, terwijl je probeert te snappen wat er net werd verteld.

Grapje. Communicatie is heus een echt vak. Maar goed, de communicatiegoeroe van de Leeuwarder Bibliotheek heeft een filmpje gemaakt van hoe het gaat met de verbouwing van good old BHP.

Het schiet lekker op. Wat na een dikke minuut opvalt, is dat het vooral heel veel ruimte is. Zeg maar, echt heel veel. Wat ze allemaal met die ruimte gaan doen, behalve het bewaren van de nodige literatuur, is nog niet bekend.

Vast ook workshops en dat soort dingen. Waarschijnlijk kun je er ook een printer vinden. Dat is fijn, want geen sterfelijk wezen heeft zo’n ding nog thuis staan. Als dat dan een beetje betaalbaar is, zijn wij blij.

Daar gaan ze binnenkort vast meer over vertellen. Als ze de nieuwe naam van de bieb bekend maken, misschien. De 25e van januari moet de frisse nieuwe bibliotheek open gaan. Daar zijn wij vast bij om een paar beelden te maken.

Tot de tijd kun je voor je bibliotheek-gerelateerde zaken terecht in de pop-up-bieb in het Zaailand.

Ga het gesprek aan ( comments)