Verplicht geld inzamelen bij Piter Jelles Ynsicht (met update)

Childlabourcoal

Zie ze nou eens. Die arme sloebers. Verleden tijd, Engelse koolmijn zo rond 1913? Vergeet het maar! Dit is anno tweeduizendennu, maintenant. Deze verweesde jongelingen zijn namelijk leerlingen van Piter Jelles Ynsicht. Die door de schoolleiding VERPLICHT aan het werk worden gezet om VERPLICHT geld in te zamelen voor Serious Request.

Ja, hallo, emotionele reaguurders. Natuurlijk zijn wij helemaal voor het goede doel, maar meestal gaat dat uit vrijwilligheid en niet onder dreiging. Want Piter Jelles windt er in een brief geen doekjes om.

“Het geld dat je hebt opgehaald lever je uiterlijk maandag 16 december in bij je mentor en de minimale opbrengst moet 3 euro zijn. De mentor controleert ook of alle leerlingen 3 euro hebben ingeleverd en tekent dit af op een lijst.”

brief Ynsicht 11-2013

(klik voor groter)

Serious Request prima. Als school willen scoren door leerlingen verplicht acties te laten opzetten en als dreigmiddel een mentor met een aftekenlijst bij de poort zetten. Dat is niet hoe je het doet, Piter Jelles zonder ynsicht.

Update: DAT IS DE MACHT VAN SUKSAWAT! Hopsakee, een dikke excuusbrief van Piter Jelles! Klik voor groot.

https___doc-0o-c0-apps-viewer.googleusercontent

Ga het gesprek aan ( comments)