Veel te druk in de Prinsentuin, maar gemeente deelt geen boetes uit

prinsentuin hemelvaartsdag

Het was en is deze Hemelvaartsdag belachelijk mooi weer. Dus zit de Prinsentuin traditioneel bomvol. Té vol. Na herhaaldelijk waarschuwen zijn een paar overlastpakken toch maar verdwenen. Daardoor kwamen er geen boetes aan te pas.

Het kostte de handhavers van dienst meerder rondjes door het park om aan grote groepen mensen duidelijk te maken dat het menens was. Eerst hadden die groepen zoiets van ‘ja dikke mik, wij blijven lekker hangen met z’n allen.’ Toen kregen ze een formele waarschuwing, snapten ze de hint en vertrokken alsnog.

Heel veel lui in de Prinsentuin

prinsentuin hemelvaartsdag
Gekkenhûs

Vandaag waren er honderden mensen in de Prinse. Dat snapt de lokale overheid ook wel. Het is een feestdag en officieel de eerste zomerse dag van het jaar. Dan wil je even lekker op je luie reet in het groen van hét stadspark hengen.

Daarom is er ook geen politie aan te pas gekomen. Dan escaleert de boel. Ook is het park niet gesloten. Let wel, dat kan de gemeente gewoon doen, he. Voor nu vonden ze dat gelukkig wat te rigoureus. Maar goed, laten we wel met z’n allen lief blijven doen. Zelfs tegen de BOA’s, want die doen ook hun best.