Vanaf maart eet je Koreaans bij Seoulmates

seoulmates gaat open in maart

Weet je wat er nog mist in de stad? Een Koreaans restaurant. Dat krijgen we zo rond maart, als Annejil Suk haar nieuwe plekje Seoulmates opent aan de Eewal.

Seoulmates neemt zijn intrek in het pand waar nu nog visrestaurant Le Sandre zit. Die vent heeft even in zijn eentje besloten dat Leeuwarden na negen jaar geen behoefte meer heeft aan zijn fijne visjes en vertrekt uit de stad.

Daar zijn de laatste woorden natuurlijk ook nog niet over gesproken. Je kunt ons niet bijna een decennium lang de beste visgerechten voorschotelen om dan zomaar opeens te roepen dat het mooi is geweest. Wat denkt die man wel niet?

Le Sandre is dood, leve Seoulmates

Hoe dan ook, voor de vis zijn we vanaf 31 december blijkbaar aangewezen op de her en der door de stad verspreide viskarren. Daarvoor in ruil krijgen we dan weer wel Seoulmates, een Koreaans restaurant.

Wat kunnen we daarvan verwachten? “Het zijn vaak gerechten met noodles en rijst,” zegt culinair ondernemer Annejil Suk over haar nog te openen toko, “maar dan wel wat hartiger.”

Volgens haar heeft Koreaans eten een heel eigen smaak. “Het is echt een upcoming keuken en op deze manier kan ik ook de Koreaanse cultuur uitdragen,” zegt ze. “Die cultuur is vooral heel sociaal. Er komen potjes, schaaltjes en pannetjes op tafel en daar eet je gezamenlijk van.”

Op tafel staan dan gerechten met fraaie namen als Bibimbap, rijstcakejes, hartige pannenkoekjes en hier en daar wat rauwe vis. Ook vegans en vegetariërs kunnen straks prima terecht aan de Eewal.

“Voor een volledig vegetarisch of vegan restaurant is er in Leeuwarden geen plek,” zegt Annejil, “maar in Seoulmates heb je straks genoeg keus als je geen vlees eet.”

Alles last minute

Koreaans in Leeuwarden

In januari is ergens de overdracht van de sleutel. Vanaf dat moment begint Annejil aan de verbouwing om van het restaurant een echt Koreaans ding te maken.

Als het goed is, zijn die verbouwingen eind februari wel klaar en kunnen de deuren in maart open. Tussendoor moet er nog ergens een logo ontworpen worden.

“Hoe we dat precies gaan doen weet ik niet precies,” zegt Annejil, “meestal wacht ik tot het laatste moment en als er dan druk op de zaak komt, gaat alles wat sneller.”

Als je zelf op de hoogte wil blijven van Seoulmates, volg ze dan hier.

Ga het gesprek aan ( comments)