Unieke roze Fiat 500 uit 1976 is roze en te koop

Fiat 500R in Drachten

In de Leeuwarder buitenwijk Drachten staat een heerlijk wagentje te koop. Deze knalroze Fiat 500 pik je op voor een dikke vierduizend euro, maar dan heb je wel wat unieks.

Het is een plaatje, deze Italiaan op Marktplaats. Een originele Fiat 500R in vrijwel piekfijne staat ziet je zelden. In het roze kom je ‘m al helemaal nooit tegen.

Deze real life Barbiemobiel is meer dan dertig jaar jong en daarmee belastingvrij. Om de verzekering hoef je het ook niet te laten. Zestig eurie per jaar en je bent zo zeker als je maar wilt.

Schattigste auto ooit

Fiat 500 in Drachten

Maar genoeg technische praat! Waar het om gaat is dat deze handtas op wielen natuurlijk ideaal is om al pronkend en pralend met je vriendinnetjes door de stad te toeren. Het dak kan zelfs open!

Volgens de laatste biedingen betaal je €4.100,- om het de rijdende zuurstok te mogen nemen. Tja, obstakeltje. Het is een bedrag dat de gemiddelde student niet even heeft liggen.

Niet getreurd, je pappie heeft het vast wel. Die kun je dan overtuigen dat deze schattige Fiat een investering is. Dit soort stukjes auto wordt namelijk alleen maar meer waard. Moet je ‘m natuurlijk wel netjes houden.