Dieren opzetten, DNA delen en diversiteit vieren: alles kan tijdens UITfestival

UITfestival trapt het culturele seizoen af op 3 september in de Prinsentuin. Toffe muziek , kunst en feestjes. Hier een aantal opvallende dingen uit de programmering. 

UITfestival Leeuwarden luidt het culturele seizoen in. Het moet een voorproefje worden voor volgend jaar wanneer Culturele Hoofdstad losbarst.

Gay for an hour

Diversiteit is belangrijk vinden wij. Gelukkig ook velen met ons. Organisatie Dizz en poppodium Neushoorn bijvoorbeeld. Tijdens UITfestival kun je in Neushoorn terecht voor het feestje Gay for an hour.

Dat is dus een uur lang vermaak voor ieder die zich kan vinden in de waarden waar LGBTQO-gemeenschap (lesbian, gay, bi, transgender, questioning en openminded) voor staat. Of zoals de organisatie het zelf mooi verwoordt: Let’s celebrate diversity! Mooie dingen.

Deel je DNA

Iedereen die trots is op Ljouwert mag het vieren in het kunstwerk DNALWD2018. De organisatie verzamelt reageerbuisjes. Niet met echt DNA natuurlijk. Nee, gewoon met iets wat jij wilt delen en wat bij ons stadje past.

Al die buisjes vormen dan samen creatief ‘erfelijk’ materiaal in één kunstwerk dat vanaf 2018 te zien is in het Stadskantoor. Daarna kun je het gewoon terugvinden op dnalwd2018.nl. Daar wordt jouw DNA digitaal en dus tot het einde der tijden bewaard. Uitkijken dus met wat je inzendt.

Buitengewone beesten en stormhout

Een beetje rare combi vinden we het Buitengewone beesten en Stormhout. Aan de ene kant kun je kijken hoe een preparateur een dier opzet. Dat is al iets waar we hier de rilling van krijgen. Maar alsnog wel interessant natuurlijk. Het is tenslotte kunst.

Daarnaast kun je uitgebreid leren over bomen, bos en de effecten van een storm. Bijzonder toch? Zijn de takken van de bomen dan op dieren gevallen die vervolgens opgezet worden? Geen idee. Wij gaan misschien wel een kijkje nemen in Natuurmuseum Fryslân. Al is het voor het verhaal.

Ga het gesprek aan ( comments)