Tip van Jonny: zo word je fiets niet gestolen

gestolen fiets

In Leeuwarden worden jaarlijks echt heel veel fietsen gestolen.Iedereen komt een keer aan de beurt, maar na het lezen van dit bericht is je fiets een stuk veiliger. 

Het zijn vooral junks die meester zijn in het stelen van fieten. Je ziet ze overdag, in de avond en in de nacht in en rond de binnenstad hun gestolen waar voor een paar euro aan de man brengen.

Who is Jonny

Maar gelukkig zijn er ook junks die afstand nemen van hun oude leven. Die nu door het leven gaan als ex-junk en wat proberen bij te dragen aan de maatschappij, zoals Jonny.

Jonny is een ex-dakloze, die zijn leven weer op de rit krijgt. Hij leeft nu weliswaar in Groningen, maar heeft ook veel tijd doorgebracht in Leeuwarden. En belangrijker: zijn tip is ook ongelooflijk handig voor Leeuwarder fietsers.

Voorkom dat fiets wordt gestolen

Jonny heeft een eenvoudig foefje tegen fietsendiefstal, en als iemand kan weten wat goed werkt tegen fietsendiefstal, dan is het een oud-fietsendief.

De anti-fietsendiefstaltip van Jonny: “Zet je ventiel bij je slot. Ze kunnen de fiets dan moeilijk jatten zonder het ventiel te breken. Want ook fietsendieven houden niet van een lekke band.”

“Huh, wat?” “Ja, ze breken de standaard af, zetten die tussen wiel en slot en breken het open. Zelfs dure sloten wip je zo zo open. Eén minuut tot tien minuten.”

Met dank aan ‘Gewoon een kop koffie’.