De tien best gelezen artikelen van 2017

Ruben van Vliet - Leeuwarden

Voor Suksawat was 2017 een machtig jaar. Jullie wisten de weg naar ons goed te vinden. Volgens de statistieken vonden jullie die de tien interessantste artikelen van het jaar.

Dames en heren, jongens en meisjes, de meest gelezen artikelen van het jaar, hier werd het meeste op geklikt. Dit is dus jouw kans om nog snel even op de hoogte te komen van wat er zoal belangrijk wordt gevonden in 058.

10. Stadsstrand is geldverspilling

Stadsstrand Leeuwarden

Dit blijft komisch.

Het stadsstrand is een van onze favoriete onderwerpen. En wat ze in de rest van Nederland ook zeggen, volgens ons is ‘Treinreizigersinteractie’ het mooiste woord van het decennium.

Dat vinden wij niet alleen. Het BNNVARA programma ‘kanniewaarzijn’ maakte een hele aflevering over deze zanderige geldverspilling. En dat vonden jullie ook leuk.

Check hier nog eens hoe er 110.000 euro over de balk ging.

9. Lelijkste gebouw van de stad wordt Grand Café Z

Grand Cafe Z

Leeuwarden knapt de afgelopen tijd zienderogen op en dat zien we hier enorm graag. Een nieuwtje over een oerlelijk gebouw dat een upgrade krijgt tot hip café en werkding Gebouw Z, past dan ook uitstekend in die trend.

Lees hier wat de plannen ook alweer zijn.

8. Vetste penthouse van Leeuwarden te koop

Penthouse Amicitia te koop

Vinden jullie ook mooi, plekjes waar je nevernooitniet zult wonen. Waarom niet? Omdat het meer dan een miljoen euro kost. Maar dan nog, die plaatjes op Funda waren om te watertanden, niet dan?

Hier lees je het artikel nog eens na.

7. Komt Primark in Leeuwarden?

Jongens en meisjes, jullie tuinden er met open ogen in. Waarin? Nou, onze 1 april-grap van 2017. Gefopt. Jullie zijn bij de neus genomen, in het spreekwoordelijke ootje. Wij een lol, jongen. Niet normaal.

Want Primark heeft voorlopig nog helemaal geen plannen om naar 058 te komen. Niet getreurd, we hebben hier immers genoeg mode. Daarbij, Primark is helemaal niet zo’n leuke winkel. Lekker goedkoop, dat wel, maar superpauper voor z’n personeel en kledingmakers.

Lees het artikel hier na.

6. Waarom ’t Vliet de ergste straat van Leeuwarden is

het vliet

Woei, dit was een heftige. Half Leeuwarden had plots wat te zeggen over de straat die het centrum met de Mediamarkt verbindt. De ene helft kon er wel om lachen, de andere helft kon er amper over uit dat wij de mense zo enorm durfden te kwetsen.

Het was zo erg, dat naar het schijnt de beveiliging van het gebouw waarin wij werken mensen heeft weggestuurd die klaar stonden met fakkels en hooivorken. Heus waar.

Culturele Hoofdstad reageerde zelfs met een eigen video over de  beruchte straat, die volgens hen de Kalverstraat van het noorden is. Ook leuk, het artikel bracht een gestolen luchtkussen aan het licht.

Klikkerdeklik hiero als je die tien redenen wilt weten die van ’t Vliet zo’n infrastructurele mislukking maken.

5. De slechte reviews van KFC

Josje bij de KFC

Jaaaaaa, JOSJE!

Geen idee wat de gemiddelde Leeuwarder nou leuker vindt, dat we een KFC hebben, of dat de kippenboer slechte reviews krijgt. Hoe dan ook, jullie lezen er wel graag over.

Schrijven over de Kentucky Fried Chicken deden we in totaal wel vier keer. We kondigden het aan, schreven een review en hielpen je vervolgens herinneren dat deze toko allesbehalve kipvriendelijk is.

Hoe het ook alweer zat met die slechte reviews en wat KFC er zelf over te zeggen heeft, lees je hier.

4. Vrije tieten in de Prinsentuin

tieten top tien

Hahaaaa, wat zijn we toch ook heerlijk voorspelbaar met z’n allen, niet? Tieten scoren altijd. Wat ons betreft de Liwwader Feminist van het jaar Laura Carmen stoort zich enorm aan het tieten=seks-fenomeen en organiseerde een protest.

Een Blote Tieten Protest! De dames die meededen liepen een tijd lang met ontbloot bovenlijf rond om te laten zien dat dit best normaal is. Of de omstanders dat ook vonden, lees je hier.

We hadden er ook een mooi filmpje van. Ironisch genoeg is die door Joeptjoep verwijderd wegens seksuele dingen.

3. Tien grapjes over Patricia Paay

patricia paay top tien

De top drie wordt verrassend geopend door Patricia Paay. Wat hebben we met z’n allen gesmuld van #plasgate, niet? Voor wie het gemist heeft, La Paay liet zich in d’r mondje urineren en die video lekte uit.

Het gevolg was een stortvloed aan plaatjes, tweets en wat al niet meer. Omdat een normaal mens daar niet wijs uit kon worden, hebben we er een top tien van gemaakt. Die lees je hier.

2. Het overlijden van Youri Wijngaarden

Youri Wijngaarden overleden

Onvoorstelbaar. Half juni woedde er een brand in een studentenhuis waarbij Youri Wijngaarden het leven liet. De hele stad rouwde mee om het verlies van deze graag geziene barman en student.

Ondanks dit vreselijke verlies, was het fijn en bemoedigend om te zien hoe verbonden de mensen in Leeuwarden met elkaar zijn.

We hadden ervoor kunnen kiezen om dit bericht gemakshalve uit deze verder vrij olijke top tien te houden. Maar het leek ons gepaster om deze Leeuwarder nog niet te vergeten.

1. Zoenende cougar zet de stad op stelten

cougar bascule

Jawel, het artikel waar we met z’n allen het allermeeste op klikten, hetgeen we het liefste lazen en wat we het mooiste vonden om te zien, was een zoenende vrouw.

Alsof het de eerste keer was dat we iemand zagen zoenen, alsof we eigenlijk zelf totaal geen idee hebben hoe dat kussen nou moet, zo enorm eager zijn we blijkbaar naar de foto’s waarop er eigenlijk niet veel meer aan de hand is dan dat twee mensen met elkaar tongworstelen.

We schreven het bericht omdat de foto op de Facebookpage van Bascule enorm veel aandacht kreeg. Dat er zoveel om te doen zou zijn, zagen wij ook niet helemaal aankomen.

Nou, dit zijn dus de best gelezen artikelen van 2017. Dat zegt natuurlijk helemaal niks over de kwaliteit van de stukjes, dat weten wij ook. Toch is het een leuk lijstje. Welke is jouw favoriet?

Ga het gesprek aan ( comments)