The Guardian houdt van Leeuwarden-Friesland

The Guardian over leeuwarden Leeuwarden

Dat is cool. Het Britse The Guardian heeft Leeuwarden genoemd als een van de beste plekken om op vakantie te gaan. Volgens die journalisten, hoort Friesland daar ook bij.

Die benoeming hebben we enkel en alleen te danken aan het feit dat we Culturele Hoofdstad zijn. Ja, je kunt er lang en breed omheen lullen, zo is het dan weer wel.

In die lijst van veertig leuke plekjes bungelen we ook niet in de onderste regionen. Want hoewel het geen ranglijst is, scrolt er niemand helemaal naar beneden. Dan sta je ook tussen Perth en Queensland. En wie wil dat? Juist.

Van bovenaf gezien, staan we lekker op plekje vier. De top hoor, mensen. Mogen we best blij mee zijn. The Guardian heeft vooral zin in het openingsfeestje dat drie dagen lang zal duren. Wij ook trouwens.

Leeuwarden-Friesland

The Guardian top 40 Leeuwarden

Sinds wanneer staan er zulke molens in Leeuwarden

Als je de beargumentatie leest, weet je meteen waarom de organisatie heeft gekozen voor een cultureel kampioensjaar dat groter is dan alleen Leeuwarden. We weten het, hier is veel om te doen. Vooral in de Liwwadder mienskip.

Tuurlijk, we hebben Mata Hari, De Oldehove en de Prinsentuin. Mooie dingen en de moeite waard als je hier een dagje komt koekeloeren. Maar The Guardian heeft het over uitgestrekte weilanden, bossen en de Waddenzee met haar eilanden.

Met andere woorden, Leeuwarden is meer dan alles wat er binnen de grachten ligt. Net zoals Nederland meer is dan de radius van twintig kilometer die om Schiphol heen ligt.

Als je dat wat verder trekt, is de keuze voor Leeuwarden én Friesland als culturele unit van 2018 een heel begrijpelijke. Want zouden we zonder die hele provincie van ons ook in dit soort lijstjes terecht komen?

Klikkerdeklik hier als je ons niet gelooft en het artikel zelf wilt lezen.

Ga het gesprek aan ( comments)