Studenten rekenen uit hoeveel bier je verspilt met douchen

bespaar water voor bier

Als je doucht, verbruik je water. Dat is geen nieuws. Het water van een gemiddelde douchebeurt had gebruikt kunnen worden voor de productie van honderdenvijf biertjes! Kijk, dat zijn dus statistieken waar we wat mee kunnen.

Dus jij hebt deze morgen weer een kwartier onder de douche staan uitbrakken van een waanzinnige avond? Dan zou je kunnen zeggen dat jij en je kater gewoon twee egoïstische bierverspillers zijn.

Want, zo berekenden vier hoogst intelligente studenten van NHL/Stenden, voor de productie van één bier, is een totaal van 1,1 liter water nodig.

Een gemiddelde student doucht ongeveer vijftien minuten en verbruikt daarmee 117 liter heerlijk helder kraanwater. En dat staat dan dus voor 106 komma nog wat potentiële pilsjes die nooit gebrouwen zullen worden.

Vreselijk nieuws, natuurlijk. Je wenst het geen enkele student, brouwer of kroeg toe. Hoe kunnen we een einde maken aan deze zinloze verspilling van eerlijk bier?

Korter douchen is meer bier

Bier besparende infographic

Tellen lukt beter met bier.

Helemaal stoppen met douchen is geen optie. Er zitten immers weekenden tussen waarna je de wereld niet meer durft te bereden zonder eerst een verfrissend potje onder de kraan te staan.

Maar er is een middenweg. In een mind blowing infographic laten de vier studenten zien dat je door vijf minuten korter te douchen niet minder dan vijfendertig biertjes kunt besparen.

Als je met die kennis in je achterhoofd de douche instapt, drinkt het diezelfde avond toch wat prettiger als je weet dat je vijfendertig bier extra mag. Je hebt er immers een groot offer gemaakt.

Twee prijzen voor mooie plaat

De oerdegelijke infographic van communicatiestudenten Arnoud Boerkoel, Klaas Boersma, Jelena Fokkens en Nienke Turkstra won deze week de Design- én Publieksprijs.

Wat ons betreft zeer verdiend. Waterverspilling interesseert ons namelijk geen reet. Maar aan ons bier kom je niet. Dus douche minder, drink meer!

Ga het gesprek aan ( comments)