Studenten moeten vanaf 1 juni nog altijd ov mijden, al helemaal in de spits

station leeuwarden

Vanaf 1 juno gaat het ov weer volgens de traditionele dienstregeling rijden. Daarbij nog altijd voor ieder het advies om zo min mogelijk met het ov te reizen. Voor studenten wordt dit verder doorgetrokken. Zij mogen voorlopig niet in de spits reizen.

Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat met hogescholen en universiteiten afgesproken. Dit bericht is doormiddel van een kamerbrief met het kabinet gedeeld.

Ondanks dat nog niet bekend is wanneer de hogescholen en universiteiten weer openen, zijn deze afspraken al wel gemaakt. Studenten zouden per ingang van de normale dienstregeling alleen overdag tussen 11.00 en 15.00 uur mogen reizen.

De FNP neemt het op voor de studenten in Friesland

arriva trein station Leeuwarden

Een bijzonder besluit dat nogal wat consequenties met zich meebrengt. De FNP is het in ieder geval niet eens met deze beslissing. Zij vinden dat de situatie bij ons in Friesland niet vergelijkbaar is met de Randstad. Er zouden volgens hen regionale afspraken gemaakt moeten worden.

In een brief aan de Tweede Kamer heeft de FNP vragen gesteld aan het college van gedeputeerde staten. Hierin pleit de partij onder andere voor regionale afspraken voor zowel het ov als het onderwijs die passen bij de Friese corona situatie.