Heb jij de straatkunst van Wiebe al gespot?

Wiebe krijttekening

Gisteravond verschenen er in de binnenstad plotseling flinke krijttekeningen met vreemde teksten als ‘Help Help Help’ en ‘Us heit Graag’. Ze zijn gespot door een oplettende lezer die ons wat foto’s stuurde. 

Het heeft allemaal te maken met de band ‘Wiebe’, die net het nieuwe album ΔELTA uit heeft gebracht. Daarnaast start Wiebe ook nog eens met een reeks theaterconcerten die morgen in de Harmonie beginnen. Tot nu toe vonden we, met dank aan een paar oplettende wandelaars, drie tekeningen. Hartstikke leuke promotie, dunkt ons.

Songteksten

Wiebe Delta Krijt

Ook heel tof gedaan, dit. Elke tekst is een liedje van het nieuwe album en geplaatst bij een passende locatie. Zo roep je ‘Help help Help’ bij de gevangenis en staat de tekst ‘Ús Heit Graag’ bij het standbeeld van Ús Heit. In die laatste zit een klein spelfoutje, maar dat vergeven we ze wel.

Prima muziek trouwens, van die Wiebe. Engels en Friese teksten over een meer dan fijne muzikale begeleiding, daar houden wij wel van. Mooie krijttekeningen die de stad nog fleuriger maken, dat vinden we ook schitterend. Heb jij er nog meer gezien, of beter: heb je een foto? Stuur ze door naar ons of drop ze in de comments.

Us Heit Graach Wiebe

Even een bonus voor je, hier is een stoere 360 graden clip vanWiebe.

Ga het gesprek aan ( comments)