Stem op een student bij de gemeenteraadsverkiezingen

Morgen, woensdag 22 november, zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit jaar kun je op een aantal studenten stemmen. Ze vertellen in de video waarom je op een van hen zou moeten stemmen. 

Politiek, wie boeit het nog wat? De opkomst voor de landelijke verkiezingen zijn altijd wel aardig, maar lokaal huppelen er toch bar weinig mensen naar de stembus. Niet zo gek ook. Een paar omhooggevallen grijze elitairtjes die met elkander soebatten over wat wel of niet goed is voor de stad, het zal allemaal wel.

Jonge kandidaten

Terwijl er daar toch belangrijke zaken worden beslecht. Of er wel of geen fietstunnel komt bij dat gevaarlijke stukje bij de Schrans, hoe het tekort van Culturele Hoofdstad aangevuld gaat worden, wat te doen met festivals en de Groene Ster, en of Leeuwarden vrije sluitingstijden voor de horeca moet krijgen, dat soort dingen.

En nu Leeuwarden stiekem toch echt een beetje een studentenstad wordt, maken ze in de raadszaal ook beslissingen die het studentenleven kunnen beïnvloeden. Daarom is het belangrijk iemand te kiezen die je al die wichtige beslissingen toevertrouwd. En wie kan beter studentenbelangen behartigen  dan een student?

Stem op een student

We hebben (nog) niet zoals in Groningen een specifieke studentenpartij, maar bijna elke partij heeft een verkiesbare student. Om te achterhalen wat ze voor plannen hebben, hebben we ze onderworpen aan een blikseminterview. Binnen een paar minuten was alles opgenomen. Lekker rap, niet te moeilijk.

Net zoals stemmen zo gedaan is, daarom: wees een een brave burger, maak gebruik je zwaarbevochten democratisch recht en duik morgen het stemhokje in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wil je graag wat jonge geesten in de raad, dan zijn dit zijn daarvoor je opties, klik op de link om naar hun Facebookpagina te gaan.

Rinze Bos – Christen Unie
Jan Sarti – Pal Groen Links
Kevin Messak – VVD
Johan Magre – D66
Sander Douma – PvdA
Marisha van Huizen – CDA

Ga het gesprek aan ( comments)