Stadsoase is je nieuwe plek voor kunst en muziek

Stadsoase LF2018

In de binnentuin van het voormalige Aegongebouw zit vanaf volgend weekend een Stadsoase. Het is een plek waar Asteriks programma maakt, dus reken op kunst, muziek en een vleugje geouwehoer.

Huh, maar de binnentuin van het Aegongebouw, dat is toch waar het informatiepunt van Culturele Hoofdstad zit? Klopt. Maar dat is saaie meuk. Stadsoase is leuk. Een creatieve oase in de ambtelijke woestijn, zeg maar.

Dat is tenminste de bedoeling. Volgens de eigen omschrijving is dit namelijk een plek die tegelijkertijd je huiskamer, speeltuin en theater is. En een plek voor de betere feesten.

Eerste programma

Leeuwenborg Aegon Leeuwarden

In de meivakantie gaan de eerste vier evenementen plaatsvinden. In opdracht van LF2018/CH2018/ Dingetje Culturele Hoofstad, gaat Asteriks zorgen dat we ons er kunnen vermaken.

Aanstaande zaterdag bijvoorbeeld, is er ‘Stemmingmakerij‘. Een muziekavond waarin Deeptrax en Kingkong je laten horen wat dé meest happening deuntjes van dit moment zijn. En die platen kun je ook meteen kopen.

Dan heb je op zondag vanaf acht uur in de avond een improvisatiegebeuren van Man Met Snor. Theater dat ter plekke wordt verzonnen. Zoals je de Lama’s vroeger had, maar dan op z’n Leeuwarders.

Donderdag over een weekje is het tijd voor Wordperfect. Over hoe poezië en rap dingen met elkaar gemeen hebben. Klinkt als een goed avondje, met Dave Budha en KUO, natuurlijk. Als het over rap in 058 gaat, kun je die niet missen.

Zelf zijn we ook bezig om ons eigen plekje in dit plekje te veroveren. Wie weet kunnen we iets bijdragen met nieuws en scherpe meningen en zo. In een showtje. Is leuk, hoor je teezettee wel meer over.

Logo van Escher

Stadsoase Leeuwarden

Ztadzoaze.

Leuk gek dingetjes nog. Dat logo. ‘Waarom staat daar een omgekeerde Z,’ zul je je afvragen. Is dus niet de laatste letter van ons alfabet, maar de negentiende.

Een ‘S’, dus. Op z’n Escheriaans. Het is vast een voorbode op wat de Stadsoase moet worden. Een beetje vervreemdend, een beetje gek en altijd interessant. Hier volg je de boel op FB en hier is de website.

Ga het gesprek aan ( comments)