SR13 brengt 12.302.747 euro op – Liwwadden recordbreker!

SR13, Leeuwarden, record
Liwwadden de beste, de fijnste, de gulste, de alleralleste en kassa voor de strijd tegen kindersterfte door diarree. SR13 in 058 levert 12.302.747 euro op voor het goede doel. Een keihard record. Dikke kudos voor iedereen die hier aan bijgedragen heeft. Hoewel heel Nederland bijdraagt aan het enorme bedrag, maakt Suksawat een diepe buiging voor Leeuwarden #respect, jwz.

Tijdens het schrijven vertoont de tv onvergetelijke beelden van Leeuwarden. De binnenstad stroomt over en 3FM is verliefd geworden op 058, en terecht. De stad kan terugkijken op een week waarin alle stegen en straten Serious Request ademden. Het was één groot feest, zonder enige wanklank, met alleen maar hoogtepunten en vooral met heel veel geld voor Serious Request en daarmee de zo belangrijke strijd tegen kindersterfte door diarree.

Nederland heeft Leeuwarden van beste kant gezien, en volgens ons heeft 058 zichzelf ook verrast. De verbroedering was om emotioneel van te worden, de eensgezindheid was groots. Ongekend hoeveel bijzondere, originele, toffe en gezellige geld-sprokkel-acties in zes dagen passen. Iedere ondernemer, buurtvereniging, sportclub of vriendengroep was bezig voor het goede doel.

Suksawat is in ieder geval beretrots. Niet op onszelf, maar op de stad en alle Liwwadders! De gezichten op de redactie tonen na zes werkdagen van twaalf uur sporen van vermoeidheid, maar de glimlach overheerst bij iedereen. We hebben genoten van de warmte, ondanks het schijtweer en kregen energie van alles wat we tegenkwamen op straat en bij de verschillende geld-sprokkel-acties.

We maken direct van de gelegenheid gebruik om stadsschouwburg de Harmonie en Irish Pub Paddy O’Ryan even in het zonnetje zetten. De Harmonie was zo vriendelijk om kosteloos een ruimte aan te bieden van waaruit we de hele week hebben gewerkt. Het bleef echter niet alleen bij het inrichten van een tijdelijk hoofdkantoor, we werden elke dag verwend met goeie koffie, lekkere broodjes en heel veel liefde en warmte.

Irish Pub Paddy O’Ryan gaf ons elke avond een daghap, warmte, enkele borrels en heel veel gezelligheid. Ondanks alle drukte, kreeg Suksawat elke avond alle ruimte om te eten, te vergaderen en af en toe te werken. Dit gebeurde allemaal in een ontzettend fijne en gemoedelijke sfeer. Dus we schreeuwen van de zeiknatte daken: Paddy O’Ryan en de Harmonie ontzettend bedankt voor de gastvrijheid!

We raden oprecht alle Suksawatters, maar eigenlijk iedereen aan om eens een hapje te eten bij Paddy, of een voorstelling te bezoeken in de Harmonie. Als je ergens de Liwwardse gastvrijheid treft, dan is het in de schouwburg en in het vleugje Ierland aan Tweebaksmarkt 49 in Leeuwarden.

  • Foto’s: Ruben van Vliet

SR13, serious request, leeuwarden, record, bekendmaking

Ga het gesprek aan ( comments)