Spoiler alert: dit kunnen we dinsdag verwachten op de persco

Rutte

Waar we voorheen op het puntje van onze stoel zaten als Mark Rutte de perszaal binnenkwam lopen, is tegenwoordig iedere conferentie gespoiled door eerdere berichten uit Den Haag. Zo ook voor aankomende dinsdag.

Bronnen uit Den Haag melden dat de versoepelingen die voor 1 juno gepland staan, vrijwel zeker door zullen gaan. Ook is er een kans dat de terrassen ietsje eerder en meer open kunnen gaan dan eerder werd aangekondigd. Dit zal morgen door het Rutte en z’n team worden besloten in overleg met de branchevereniging, waarna het wordt gedeeld met de smachtende bevolking.

Voorwaarden voor versoepeling

Corona

Tot nu toe heeft onze MinPres duidelijk aangegeven dat, als het aantal besmetting te veel stijgt, de geplande versoepeling wordt afgeblazen. “Het virus moet beheersbaar blijven”. Nu de persco dichterbij komt, lijkt het er dus op dat aan deze voorwaarde is voldaan.

We kunnen onszelf dus langzaam maar zeker opmaken voor een bezoekje aan het museum, een normale dienstregeling, maar vooral op dat langverwachte eerste biertje in de zon op de Nieuwestad.