Café De Markies is op een na beste kroeg in Friesland – Hulde!

De Markies in Leeuwarden doet voor het eerst mee met de Café Top 100 en schopt het direct tot plaats 23. Daarmee is het de beste kroeg van Leeuwarden en de op een na beste van Friesland. 

Elk jaar verschijnt de Café Top 100 van Misset. Moet je wel voor betalen als deelnemer, dus lang niet elke kroeg doet mee aan de verkiezing. Moet gezegd worden. Desalniettemin is het een hele prestatie om hoog te eindigen op de lijst, want je wordt beoordeeld door mensen uit het vak die undercover een bezoekje brengen aan de deelnemende cafés.

De Markies

Het Liwwadder biercafé maakt indruk. De incognito-juryleden zijn lovend in hun rapport en worden vooral enthousiast van de uitstraling. Bierfusten als plaszuilen, tap als wasbakkraantje, de originaliteit spat ervan af. Bovendien doet het niks af aan de authenticiteit van het speciaalbiercafé, aldus de jury.

Ander pluspunt van Café De Markies is het bekwame personeel. Onmisbaar, wil je een succesvol bedrijf runnen. En, niet geheel onbelangrijk, ’t schijnt er gewoon heul erg gezellig te zijn.

Al met al is het goed voor plek 23 in de Café Top 100. Heel netjes. Helemaal als je bedenkt dat het een landelijke lijst is en dat er slechts één café in Friesland hoger staat. Dat is Café Nobel op Ameland op plek 19.

Wat is jouw favoriete kroeg in Leeuwarden? Laat het weten in de comments op Facebook.

Foto’s: geleend van De Markies

Ga het gesprek aan ( comments)